top of page

Heimwee

Een wasbak en een kraan die het niet doen. Een huisje zonder luxe en midden in de natuur.

Het is even wennen als ik in Frederikshavn voor het toilet sta en zoek waar de emmer met het afvalpapier staat. Bij de kraan een briefje dat Denemarken zeer schoon drinkwater heeft. Moet ik het papier dan zo in het water gooien? In de afgelopen weken ben ik mij nog meer bewust geworden dat we zuinig mogen zijn op de natuur.

Steeds als wij op de ferry zitten zien we vlakbij Zweden een klein huisje midden op grote rots in zee. Water genoeg😁

Een bijzondere plek. Je hebt hier geen last van de buren😁


Na 6 weken intensief bezig te zijn geweest in ons houten kleine huisje in de rust is het flink wennen om weer vele mensen en auto's te zien. We rijden wel 1.5 uur door Hamburg vanwege file voor de Elbetunnel.

Het is al begin van de avond en we zijn al de hele dag onderweg.


In Denemarken zijn we in Fredericia geweest. In 2007 zijn de Denen hier met Reablement begonnen. Dit is samen met een oudere werken aan herstel met als doel mensen zolang mogelijk onafhankelijk maken van zorg. Een prachtig concept wat ik al gebruikte in onze woonzorgvoorziening. Nu wil Nederland dit op meerdere plekken wil toepassen. Werkt dit in Nederland op grote schaal wel?

Veel lijkt men over te willen nemen van Denemarken.


We beginnen nu al heimwee te krijgen naar Zweden.

Het is allemaal erg druk en we lijken ons ongemerkt aan te passen. De auto rijdt alweer bijna 180 op de autobahn en we horen het lawaai niet meer.

Heeft de verslaving ons alweer te pakken?86 weergaven6 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

6 Comments


Unknown member
Sep 02, 2023

Paar jaar geleden zijn we ook in Fredericia geweest. Een bijzonder plek met aardige mensen.

Like

Unknown member
Sep 01, 2023

Aan de uitspraak van de plaatsnaam Fredericia herkent iedere Deen de imitatie-deen 🤫

Like

Unknown member
Sep 01, 2023

Weer terug in de bewoonde wereld… Het zal wel een cultuurschok zijn! 😂 In ieder geval, doe maar lekker rustig aan en pas even aan het Nederlandse leven, dan zal het best gaan hoor. Houdoe! 👋😉

Like

Unknown member
Sep 01, 2023

Een goede voorspoedige reis naar dat mooie Drenthe. Vanuit de stilte weer midden in de drukkere wereld. Doe het eerst maar een paar dagen kalm aan.

Like

Unknown member
Sep 01, 2023

Goede reis en pas je vooral niet te snel aan.Blijf de rust en stilte zoeken als tegenhanger van alle drukte.Het kan,ook in Drenthe.

Like
bottom of page