top of page

Haar glimlach is geweldig😘

Een foto die Grietje 4 jaar geleden ook maakte maar nu in de tuin bij Veld-Zicht. Samen op een stoel in de achtertuin van Mem haar huis toen in 2019. Wat was Mem goed afgelopen zondag. Voor Grietje heel fijn om haar moeder zo weer te zien na 6 weken in Zweden te zijn geweest.

Een grote glimlach op haar gezicht en Mem was blij om ons te zien. Een prachtige woonzorgvoorziening in Hekendorp. Hier is de relatiegerichte zorg waar wij het al langer over hebben. Niet alleen de persoon die zorg nodig heeft maar de dierbaren die om haar heen staan. Petra de eigenaar van Veld- Zicht kwam direct naar ons toe om te vragen hoe het geweest was in Zweden.

De zorgverleners waren blij om ons te zien en geïnteresseerd in ons verhaal over Zweden en vertelden hoe het met Mem ging. Liefdevolle zorg zagen wij om ons heen. Mensen die heerlijk buiten zaten aan tafels met elkaar onder het genot van een drankje


' Hans ik zet je drankje even koud hoor want dat vind je zo lekker'


Geweldig om te horen. Dit is zorg die iedereen verdiend. Hier valt de dementie niet op. Dementie hoeft niet verschikkelijk te zijn. De initiatieven die tegenwoordig opgezet worden om te laten zien hoe naar dementie is staan wij niet achter. Wij laten nu met ons 3e magazine, waar we weer mee bezig zijn, zien dat er hele mooie voorbeelden en momenten zijn wanneer je dementie hebt.

Grietje zag er etherisch uit in de jurk die haar moeder gemaakt had ruim 50 jaar geleden.

De jurk had zij ook aan toen zij 4 jaar geleden deze foto maakte.

Het is een prachtige foto die zij met de zelfontspanner gemaakt heeft. Grietje vind het nu weer heerlijk om bijzondere foto's te maken voor ons 3e magazine.

We hebben een geweldige liefdevolle dag gehad met Mem. Ze krijgt nu een wondermiddel waar echt wel eens onderzoek naar gedaan mag worden. Ik zag het in mijn tijd dat ik het kleinschalige woonzorghuis had. Ik verbaasde mij al over het effect.


Een dag om nooit te vergeten. Heerlijk om weer met onze oude DS te rijden.


Hejdå


188 weergaven11 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

11 comentarios


Miembro desconocido
05 sept 2023

Voor ons allemaal ook een hele geruststelling dat mem beter gaat dan we daarvoor gedacht hadden. Het is geen loos alarm, integendeel! Juist om ’voor de zekerheid‘ toch maar even langs te gaan doet haar nog beter te voelen dan ze toen door de dagelijkse zorg gewoon goed op zich was. Het geeft haar ook meer van een feestelijk gevoel om jullie weer te zien en dat blijkt ook uit de foto’s hier op de blog; één foto vertelt meer dan duizend woorden, dus voor ons is het eveneens meer dan goed om haar stralend weer te zien!


In ieder geval lijkt ze de vrede te hebben om te weten dat jullie tenminste voor haar zijn en komen als jullie…


Me gusta
Miembro desconocido
06 sept 2023
Contestando a

Dank voor je mooie reactie. Mooi dat je zo betrokken bent. Natuurlijk zijn er nog huizen waar de mens die zorg nodig heeft niet het belangrijkste is. Veel heeft te maken met geld. Een glimlach en een hand op de schouder kost geen geld. Mooi dat we je mochten ontmoeten.

Een goede reis terug naar Engeland.

Me gusta

Miembro desconocido
05 sept 2023

Geweldig dat het goed gaat met Mem.

Me gusta
Miembro desconocido
08 sept 2023
Contestando a

Dank Jan voor je betrokkenheid. Wij en Mem waarderen dit zeer. Betrokkenheid in de zorg maakt dat iemand zich al beter gaat voelen. Hrt lijken kleine dingen maar pakken grootste uit.

Me gusta

Miembro desconocido
05 sept 2023

Goud waard en wel meer dan dat.

Me gusta
Miembro desconocido
08 sept 2023
Contestando a

Aandacht willen we allemaal hebben. Daardoor gaat het met ons ook beter. In de zorg wordt dit niet altijd beseft. Kleine dingen die een groot effect hebben. Alleen al dat jij een reactie geeft op ons verhaal geeft aan dat je betrokken bent en dat voelt fijn. Zo is het ook met Mem. Zij is daar zeer gevoelig voor.

Me gusta

Miembro desconocido
05 sept 2023

Fijn dat het mem goed gaat🥰😍

Me gusta
Miembro desconocido
12 sept 2023
Contestando a

Dankjewel 😊

Me gusta

Miembro desconocido
05 sept 2023

Wat fijn dat het goed gaat met mem en ze blij was jullie te zien.En wat een fijne plek lijkt me dat om te wonen .Liefde volle zorg en omzien naar wat iemand nodig heeft.Knuffel voor mem.😍

Me gusta
Miembro desconocido
05 sept 2023
Contestando a

Klopt Ans, Mem woont echt op een magische plek waar ze helemaal zichzelf mag zijn. Lieve en betrokken medewerksters zien we en wij voelen ons ook welkom.

Gelukkig dat Mem weer vrolijk is en dat ik haar een dikke knuffel heb mogen geven.

Me gusta
bottom of page