top of page

Grietje als Pippi Långstrump

'Ik heb het nooit gedaan, dus denk dat ik het wel kan'


Een afgelegen plek en een prachtig mooi oud Sverige hus.


Hier ontstond het idee om een nieuwe versie te gaan maken van Pippi. Ik als Tommy en Grietje als Pippi. Al eerder had ik dit idee maar toe hadden wij nog geen huis in Sverige.
We bekeken gisteren de 1e originele film uit 1969 van Pippi en haar vriendjes Tommy en Annika. Een prachtige film opgenomen in Gotland Zweden.

Wat moet het heerlijk zijn om als vrijgevochten kind te leven in villa Kakelbont. Een heerlijke film met mooie Zweedse elementen. Een huisraad die we herkennen en in de lopissen tegenkomen.


De Zweedse köksbänk kopen we over van onze verre buren Björn en Edith. Grietje heeft een wit paard gehad in Spanje. Het paard rijden is haar niet vreemd. De stippen knippen we uit en plakken dit met tapeterlim op de schimmel welke we bij een aardige boer lenen.


We zijn op zoek naar Annika, poliser Kling en Klang, tante Pastellia, een paar boeven en dorpsbewoners. De helden die zich aanmelden worden in ons Talanghuset getest op hun talent.

Een mooi verblijf, gezonde omgeving en lieve aardige mensen zijn de secundaire voorwaarden voor het meedoen. Erkenning en waardering staan hoog in het vaandel.

Wie zich geroepen voelt tot één van deze rollen kan zich aanmelden. Graag met een leuke reden Waarvoor je mee wilt doen. Wij zorgen voor de rest.


Grietje vraagt of er een vervangster voor haar kan komen mocht zij even een dagje vrij willen hebben😊


Maak er een mooie dag van.


115 weergaven6 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

6 Comments


Unknown member
Apr 30

Nou dat gaat helemaal een goede film worden, met een grote dosis humor moet het helemaal ver komen. Maar enige lenigheid in de botten zou wel een must moeten zijn. Voor de 100% in de voetsporen van Niels zal zeker een grote opgave worden. Maar jullie zijn inventief.

Like

Unknown member
Apr 30

Het gaat een mooi tableau vivant worden. Het motto van Pippi brengt de mens verder, doen wat je nog niet eerder hebt gedaan, kom uit je comfort en ontdek nieuwe latente talenten, be careful en stap voor stap. Succes in het mooie Zweden.

Like
Unknown member
Apr 30
Replying to

Wat mooi verwoord Hans.

Like

Unknown member
Apr 30

Dat zal me een klapper worden. Veel succes met het zoeken naar de talenten voor deze rollen.Ik voel me niet aangesproken. LOLLike
Unknown member
Apr 30
Replying to

Wie weet,ooit.Voor nu beetje te ver nog denk ik.

Like
bottom of page