top of page

Geen leven met Tijd maar met Vrijheid
'Je hoeft niet veel te zeggen'


Even stil staan wat je hebt. Keuzes zijn er genoeg en welke maak je in het leven.

Het is 7 uur en buiten hoor ik het regenen. Ik moet naar het toilet maar het bed is zo warm. Het toilet is buiten in de schuur.

Dik aankleden hoeft niet meer. Het is 1 graad boven nul en de wollen dekens zijn veels te warm. Het regent hard en de sneeuw en het ijs gaat oplossen.


Komende week gaat het nog een paar keer 's nachts vriezen maar de winter geeft zich gewonnen. Het mag hier voorjaar worden.


Tijd speelt hier in Zweden even geen rol. In Nederland zijn we daar veel meer mee bezig. Daardoor ervaren Grietje en ik een meer gevoel van vrijheid. Doelen zijn gesteld en worden ongemerkt behaald. De druk is eraf en genieten van het vuur in de kachel, het luisteren naar de vogels en het leggen van een stenen vloertje voor de houtkachel. Grietje geniet van het puzzelen van de mozaïek blokjes die zij zelf met een hamer geslagen heeft. Ik slijp een hartje

en het krijgt een belangrijke plek

op de plaat.


Gelukkig zijn met de dingen die wij samen tegenkomen. Vergeet niet te genieten want dat is iets wat snel vergeten wordt. Neem de tijd. Voor je het weet zit je gevangen in het systeem.


Als je wilt kun je alles bereiken en dat laten we zien. Met eenvoudige middelen kun je ver komen.

Scheren met de kwast, zeep en een mes voor het raampje. Geen dode vingers, wintertenen het is allemaal weg. In Nederland had ik er iedere dag last van. Zelfs bij temperaturen van 10 graad boven nul. Wat maakt dat dit weg is?


Zo een heerlijk ontbijt met Havregryn appel en honing. Een glimlach van Grietje en genieten van het kleine houten huisje wat steeds mooier wordt. De oude elementen blijven erin. Gisteren kwamen we erachter dat de schouw helemaal is opgebouwd van grote stenen uit de omgeving. Een uniek model.

Geloof in jezelf en vergeet niet te genieten.


Mooie dag😊
114 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Unknown member
Mar 21, 2023

Prachtig🤗🤗

Hoe mooi dat jullie elkaar hebben gevonden en zo jullie eigen mooie romantisch huisje maken tot jullie huisje.....

Uit een sprookjesboek geslopen 🥰🥰

Like
bottom of page