top of page

Geen inspiratie


Ik lig nog op bed. Een uitzicht op de tuin en het is nog grauw buiten. De zon wil erdoorheen komen.


Het is een dag van niks😁

Heel veel dingen kan en ' moet' ik doen. Ik kan niet goed kiezen waar ik mee ga beginnen. Blijf denk ik de hele dag in bed liggen😊

Mijn gedachten gaan naar Stockholm. Het waren prachtige dagen.

Gisteren werd er op de website gekeken vanuit de omgeving van het paleis waar ook het Silviahemmet huis staat. We hopen dat het de koningin van Zweden is die ons 2e magazine leest. Ik zie haar al zitten in bed, net als ik. De koninklijke spaniel op het voeteneind. Carl Gustav maakt het ontbijt in zijn ochtendjas en haalt het Dagen Nyheter uit de bus. Silvia roept 'Carl ik wil dat dat JanGrietje hier snel op bezoek moeten komen met hun Austin Healey. Dan kan ik een stukje gaan rijden met Jan

Misschien willen ze een paar van die prachtige Holländska klompjes meenemen.


Wild(of is het wilt) word ik uit mijn droom geschud. Grietje staat met een heerlijk glas latte en vraagt wat er zo leuk is. 'Je zit met gesloten ogen en een glimlach op je gezicht. Waar dacht je aan?'

Ik zeg dat ze mooi is en dat we de Austin naar Zweden moeten halen.


De koffie is heerlijk en ik ben mijn prinses dankbaar.


Gisteren waren we bij een achteraf Loppis in Thorsby. Een oud rood houten vervallen huisje met boeiende spullen. Een oudere Zweedse dame die ooit een stoffenwinkel had bezeten staat achter een toonbank. We zochten tussen de vele veelzeggende spullen. Vele kopjes, vaasjes, beeldjes etc. etc. Grietje laat mij een zeer bijzonder model vaas zien. Er staat een naam op.

Ik zoek de naam op en kom bij Hadeland Glassverk, een beroemde Noorse onderneming. Het vaasje kost maar 150 kronen. Bij veilingen zie ik bedragen staan waar ik van schrik. In een achteraf kastje vind ik nog een bijzondere vaas. Ik ga glaswerk vazen ineens mooi vinden. Ik zeg niets tegen Grietje. Eerst maar eens opzoeken. Misschien een cadeautje voor Carl en Silvia. We kunnen ook niet met een bos tulpen aan komen zetten.


Het is bijna 11.00uur en ik wil eruit.

Mijn energieniveau is iets omhoog gegaan maar inspiratie heb ik niet. Laat ik maar de schuur gaan schuren. We hebben gisteren een hele grote bus gekocht met Falurod farg. Ik ben benieuwd hoe het staat.


Hebben jullie dat ook wel eens een dag dat je geen inspiratie hebt om wat te doen?


Een fine dag😔

93 weergaven12 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

12 Comments


Unknown member
Sep 23, 2023

Dank je

Hetstel van de darmen lost heel veel energie verklaarde de arts,dus het was logisch dat ik snel moe was.Helaas kan dit weken tot maanden duren.Maar...gaat weer goed komen.

Like

Unknown member
Aug 02, 2023

Toevallig vanmorgen om 4 uur stond ik op en ik kon niet verder slapen, dus ging ik in mijn zithoekje in de woonkamer zitten en wat in mijn mobiele telefoon zitten te browsen. Rond 5 uur begon het al wat lichter te worden, maar buiten zag het zo grijs en grauw uit dat het echt goot. Ik wou eigenlijk liever lekker thuis blijven, maar ik moet straks naar Warrington en ik had al treinkaarten gekocht… Hopelijk betert het weer tegen die tijd dan wel. Het krieken van de dag heeft meestal groot invloed op mijn humeur en motivatie voor de (rest van de) dag, dus voor vandaag zal het niet lekker vlotjes gaan…. Ik zie echt tegen de herfst op!…


Like
Unknown member
Aug 02, 2023
Replying to

Soms is het heerlijk om er vroeg uit te gaan. Kun je de mooie dingen zien van de herfst. Hdt is nu buiten fris en binnen hebben we de houtkachel aangedaan. Kaarsen aan en lekker knus in ons kleine kamertje. De wolven brullen buiten om het huis en de sneeuw is alweer op weg om ons hier aan te vallen. Laat die zomer maar zitten hoor. Wij zijn er klaar voor😊🏂⛷

Like

Unknown member
Aug 01, 2023

Als de regen goed op de dakpannen klettert, hier wel en misschien ook in Zweden dan is het heerlijk om nog even te blijven liggen. Tja inderdaad de zon en mooi weer maken het fijner om iets te ondernemen. De Hollandse hondsdagen van half juli tot half augustus kan een periode met veel regen zijn. Nu ééns raak. Maar jullie genieten maar en onderneem iets met het mooie weer.

Like
Unknown member
Aug 01, 2023
Replying to

Het regent hier nu ook maar tussen de buien zien we de zon🌼🏵🌼. Heerlijk de regen die op ons staken dak klettert. We benutten onze tijd goed en zijn in huis bezig. Schuren, zagen en verfen.


Like

Unknown member
Aug 01, 2023

Heel leuk om bekende delen van Stockholm te zien. Daarbij zijn jullie vrijwel zeker langs het museumpje van Cornelis Vreeswijk gelopen. Zweden zijn geschokt als je ze vertelt dat hij in IJmuiden is geboren.

En over dat geen zin hebben citeer ik graag mijn moeder: heb je geen zin, dan maak je maar zin.

Geen idee hoe benaderbaar de Zweedse royals zijn maar in Noorwegen heeft een Nederlandse studente Noors ervaren dat het soms laagdrempelig is. Zij vroeg aan de Wacht of het mogelijk was om de Koning te spreken. Hij belde en zij kon op audiëntie als ze even wilde wachten !

Dus gewoon proberen in jullie beste Zweuds

Like
Unknown member
Aug 01, 2023
Replying to

Sportief als ik probeer te zijn moet ik even een aanvulling plaatsen. Het Vreeswijk museum is in 2018 overgebracht naar het Abba museum maar inmiddels verplaatst naar het Scenkonstmuseet.

Hopelijk loopt er de komende week niemand verkeerd te dwalen door Stockholm

Like

Unknown member
Aug 01, 2023

Voor mij wordt het dan een heerlijke klungeldag.Van alles net niks doen en vooral niks moeten van mezelf.Heerlijk.

Like
Unknown member
Sep 23, 2023
Replying to

Wat vervelend dat de vermoeidheid blijft. We geven je heel veel energie😊😇

Like
bottom of page