top of page

Galleri J A nG R ietje

Weer een droom die uitkomt. Geen Stockholm maar 'gewoon' naast ons houten huisje.

De arme granne(buurman) die in een zorgcentrum woont en al drie jaar niet meer thuis is geweest. Hij kan niet goed meer lopen en ligt veel op bed. Dit vertelde een vriend die alle zaken voor hem regelt. Een prachtige oudere man die wij op de koffie vroegen en die 10 kilometer verderop woont. Hij brengt zelf twee dagen per week boodschappen rond bij ouderen die zelf niet meer naar de winkel kunnen. Met tranen in zijn ogen vertelde hij zijn kleinzoon afgelopen jaar te hebben verloren. Een tragisch ongeluk maakte een eind aan zijn jonge leven.


Komende week hopen we eigenaar te worden van een schitterend landgoed naast ons houten rode huisje. Door deze aansluiting kunnen wij rondwandelingen maken van vele kilometers. Een eigen bron, een vennetje en een bos met heerlijke goudgele cantharellen.

Schuren waar oldtimers gestald kunnen worden.


Een prachtige expositieruimte gaat het worden waar de galleri's in Stockholm jaloers van worden. Grietje haar verzameling authentieke kastjes, tafels en stoelen met een moderne look. Mijn Art Deco en nooit ontdekte lampen. De fotopresentatie gemaakt met toestellen uit de vervlogen jaren. Alles kunnen wij hier exposeren.


Tevens zal het een huis worden waar mensen uit het dorp maar ook van verder hun verhaal kunnen doen. Het 4e magazine zal gericht zijn op lifestyle en wellicht wel in het Zweeds. Bijzondere verhalen van mooie mensen.


Voorlopig zit ik in Lysvik de was te doen in een jaren '60 wasruimte.

Sommige dingen met de hand en andere met werktuigen die je in het museum tegenkomt.


Gisteren was ik actief om de oude schuur van, nu nog van de buurman leeg te halen. De muizen die hier velen jaren gewoond hadden waren niet blij met mij. Aan de achterkant een deurtje wat al jaren niet meer open was geweest en niet zomaar openging. Uiteindelijk kon ik hem openen en zag resten van een composttoilet.

Een mooie verrassing omdat er geen toilet aanwezig was in het huis. Dit wordt een trendy toilet.


Op de deur zat een oud slot. Al jaren niet meer gebruikt.

Een kunstzinnige poster aan de wand .

Voorlopig hebben we geen tijd om naar Nederland te gaan. Het 3e magazine is bijna af en kan halvewege november naar de drukker.


Mijn was moet in de centrifuge.


Sorry ik moet verder ...
153 weergaven16 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

16 Comments


Unknown member
Oct 22, 2023

Ik vind het zo ontzettend fijn voor jullie🥰 geniet er maar van!


Like

Unknown member
Oct 22, 2023

Wat jullie nu doen, is het leven leiden zoals onze voorouders deden, Jan & Grietje! 😃👍 Zwaar werk, ja - dat wel, maar zeker niet iets om te vervelen. Althans, niet voor nu! 😂


Mooi dat jullie zomaar extra grond en gebouwen bij krijgen kunnen, maar dat moet natuurlijk wel eerst juridisch vastgelegd worden. Jullie hebben grootse plannen en daar is eigenlijk niets mis mee, maar er is inderdaad e.e.a. heel wat te organiseren.


Straks gaan jullie nog de echte winters (her)beleven en er is niet echt veel tijd om zaken op orde te krijgen.


Wanneer denken jullie dat het derde magazine klaar is/zal zijn om onder ons te laten lezen - hopelijk nog voor de Kerst?


Hier gaat het…


Like
Unknown member
Oct 22, 2023
Replying to

Kijk er zeker naar uit hoor! 😃👍

Like

Unknown member
Oct 22, 2023

Maar zie het hier in de straat, wonen als een kluizenaar en met niemand contact, maar de man wil niet anders. Het is iemand die anderen kleineer in woorden, dus de man roept de eenzaamheid over zich zelf uit en wil niet anders.

Like
Unknown member
Oct 22, 2023
Replying to

Als deze man in je omgeving mensen gaat kleineren doe je dat al niet goed. Normaal anderen aanspreken zonder verkleinwoorden kan deze man niet. Zorgt ook nog eens voor overlast en niemand doet er iets mee. Zeker er zit een heel verhaal achter, dat vermoed ik ook.

Like

Unknown member
Oct 22, 2023

Klopt vrees ik. Als ik de bladen in DK en met name ook in S goed volg is het gevoel van eenzaamheid bij ouderen er een fors en groeiend probleem. En dan is er daar nog wel een Overheid die probeert beleid te voeren en met een visie !

Like

Unknown member
Oct 22, 2023

Tis dat ik niet naar Zweden wil,anders kwam ik een dagcentrum opzetten om deze ouderen een daginvulling te geven.Incl bus om ze te halen en brengen.Zou vast een succes worden.

Like
Unknown member
Oct 23, 2023
Replying to

Nee,ben afgekeurd en teveel regels en voorwaarden en stress

In Zweden meer rust,minder prikkels en lawaai etc lijkt mij.En misschien minder regels

Like
bottom of page