top of page

Galleri J A nG R ietje

Weer een droom die uitkomt. Geen Stockholm maar 'gewoon' naast ons houten huisje.

De arme granne(buurman) die in een zorgcentrum woont en al drie jaar niet meer thuis is geweest. Hij kan niet goed meer lopen en ligt veel op bed. Dit vertelde een vriend die alle zaken voor hem regelt. Een prachtige oudere man die wij op de koffie vroegen en die 10 kilometer verderop woont. Hij brengt zelf twee dagen per week boodschappen rond bij ouderen die zelf niet meer naar de winkel kunnen. Met tranen in zijn ogen vertelde hij zijn kleinzoon afgelopen jaar te hebben verloren. Een tragisch ongeluk maakte een eind aan zijn jonge leven.


Komende week hopen we eigenaar te worden van een schitterend landgoed naast ons houten rode huisje. Door deze aansluiting kunnen wij rondwandelingen maken van vele kilometers. Een eigen bron, een vennetje en een bos met heerlijke goudgele cantharellen.

Schuren waar oldtimers gestald kunnen worden.


Een prachtige expositieruimte gaat het worden waar de galleri's in Stockholm jaloers van worden. Grietje haar verzameling authentieke kastjes, tafels en stoelen met een moderne look. Mijn Art Deco en nooit ontdekte lampen. De fotopresentatie gemaakt met toestellen uit de vervlogen jaren. Alles kunnen wij hier exposeren.


Tevens zal het een huis worden waar mensen uit het dorp maar ook van verder hun verhaal kunnen doen. Het 4e magazine zal gericht zijn op lifestyle en wellicht wel in het Zweeds. Bijzondere verhalen van mooie mensen.


Voorlopig zit ik in Lysvik de was te doen in een jaren '60 wasruimte.

Sommige dingen met de hand en andere met werktuigen die je in het museum tegenkomt.


Gisteren was ik actief om de oude schuur van, nu nog van de buurman leeg te halen. De muizen die hier velen jaren gewoond hadden waren niet blij met mij. Aan de achterkant een deurtje wat al jaren niet meer open was geweest en niet zomaar openging. Uiteindelijk kon ik hem openen en zag resten van een composttoilet.

Een mooie verrassing omdat er geen toilet aanwezig was in het huis. Dit wordt een trendy toilet.


Op de deur zat een oud slot. Al jaren niet meer gebruikt.

Een kunstzinnige poster aan de wand .

Voorlopig hebben we geen tijd om naar Nederland te gaan. Het 3e magazine is bijna af en kan halvewege november naar de drukker.


Mijn was moet in de centrifuge.


Sorry ik moet verder ...
152 weergaven16 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page