top of page

Förlåt (Spijt)

'Je liet mij hier gewoon zitten'Schokkende beelden op de laatste dag van het jaar.

Onze toekomst is onzeker en wat ben ik dom geweest.

Elke dag denk ik iedere minuut aan haar en liet ik haar nu zitten😔


Een dorpsbewoner wilde ik de ruimte geven op het smalle bergweggetje een paar honderd meter van ons huisje en we gleden met de auto diep de greppel in.

De auto lag gevaarlijk schuin in de dikke sneeuwlaag en er was geen beweging meer in te krijgen.

Zware sneeuwbuien, aardendonker en strenge vorst buiten de auto. Alleen de sneeuw gaf een spookachtig witschijnsel.

Ik keek naar de zijkant van de auto en er leek zo op het 1e gezicht niets kapot. Alleen een dikke laag sneeuw tegen de zijkant van de auto en één wiel achter stond omhoog.


Xana, de dochter van Grietje die bij ons logeerde begon direct te filmen. 'Dit zijn prachtige opnames voor mijn opleiding. Er is niets aan de hand. We kunnen alleen niet meer weg. Ik zoek de weg wel naar huis in het donker en ga alvast het eten klaar te maken.


Pas toen merkte ik op dat Grietje er nog in zat. Zij had zich al die tijd niet durven te bewegen. Bang dat de auto nog schuiner zou wegzakken en omrollen. De deur kon niet meer open en de enige weg was om eruit te klimmen via de bestuurderskant. Ik schaamde mij diep dat ik niet eerst haar gered had.


Ik maakte de domme opmerking, 'zit je er nog in?'


Grietje liet duidelijk blijken hevig teleurgesteld te zijn in mij. Ik kon haar helemaal begrijpen.


De granne(buurman) Gunnar die wij gewaarschuwd hadden kwam met een grote zaklamp kijken en zag dat dit niet zomaar te doen was. Hij riep de hulp in van onze andere granne Frederik.

Uiteindelijk trok hij ons met zijn trekker, met grote sneeuwkettingen om de wielen uit de greppel met sneeuw. Er waren die avond al twee andere auto's langs de weg vastgeraakt.

Hij wilde niets hebben ervoor want 'vi är trots allt grannar'


We hebben geluk gehad en zijn gered door mooie mensen. Hier is duidelijk nog grannhjälp


Mijn toekomst is onzeker. Wil Grietje nu nog wel met mij trouwen? Ze laat mij duidelijk merken dat zij dit nooit van mij gedacht had. De romantische lieve en zorgzame man! Haar droom is even gestopt.


Ik bood haar de ijsbloemen aan van de ramen maar zij kon dit grapje niet waarderen en terecht.


Hoe kan ik dit weer goed maken?


216 weergaven19 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

19 Comments


Unknown member
Jan 03

Oei… 😔 Niet zo handig, maatje! Maar ik kan best begrijpen dat je door schrik en omstandigheden even niet aan anderen gedacht had en daarbij ging Xana de auto uit (om te filmen) - wellicht ging je er ook van uit dat Grietje uit de auto gestapt was. Wees maar lief voor Grietje en ja, wij mannen, onder elkaar gezegd, zijn eerlijk gezegd soms ook wel klungels, hè! 😏 Terecht mag Grietje zich zo voelen, maar wel beter opletten de volgende keer en geef haar dit ook van mij, hoor! 😘🌹

Like

Unknown member
Dec 31, 2023

O Jan dat is ff schrikken als je niet verder kan. Fijn dat de buurman geholpen heeft.

Enne wees lief voor Grietje🥰😍

Like
Unknown member
Jan 01
Replying to

Zeker schikken. Om 0.00uur heb ik haar 12 kussen gegeven. Ze vond dit weer wat overdreven😪

Like

Unknown member
Dec 31, 2023

Ja Jan, dat was effe beter opletten, maar goed dat het geen natte sloot was met water dan was het een ander verhaal geworden. Maar het was nog altijd warme in de auto dan buiten. Was ook heerlijk binnen gebleven buiten was het toch kouder,impulsief zijn kan goed zijn maar ook anders uitpakken. Maar met sneeuw weet je dat vastzitten kan gebeuren.

Like
Unknown member
Jan 01
Replying to

Hoi Jan,

Ja in de auto zitten was niet te doen. Waren ook bang dat hij aan de rechtervoor en achterkant nog meer schuin zou komen te staan. Hij stond zeker 60 graden schuin. We hadden wel vanalles bij ons zoals een deken en een geweer😁🐻

Like

Unknown member
Dec 31, 2023

Je gaat me toch niet vertellen dat....

Ok je bent van je voetstuk gevallen

Welkom terug in de wereld.

En beetje terecht dat Grietje teleurgesteld is.

Maar ook voor haar..welkom in de echte wereld.

Dit gaat weer voorbij.

En deze zet vergeet je nooit meer.

Doe je best en het komt vast goed.

Echte liefde verdwijnt niet zomaar.

Liefs en knuffel

Ans


Bedenk het wordt altijd weer licht.


Like
Unknown member
Jan 02
Replying to

Dankjewel Ans, de andere Jan was ook dat december kind wat de extra kruik kreeg van de kraamverzorgster in een koude winter.

Like
bottom of page