top of page

Födelsedag🥂🍰💐 in Stockholm

Om 0.00 uur vannacht liepen wij te dansen op de hotelkamer in het NOFO Hotel, WorldHotels te Stockholm.

Proosten met een kop thee en oploskoffie🤣

27 Juli is een bijzondere dag voor mij en toch is het niet anders dan andere dagen. Samen met mijn prachtige lieve lieve Grietje.

Deze dag zou niet anders hoeven te zijn spraken wij gisteravond tijdens het eten in Blåu Dörren. Een oud pand uit de 18e eeuw midden in het centrum van Stockholm.

De blauwe deur was er niet meer. Men mocht dit van de welzijnscommisie niet herstellen.

Elke dag is voor ons bijzonder en fantastisch. Elke dag zien we elkaar, raken elkaar aan en ben ik trots op Grietje. Ik hou ontzettend veel van haar💞.


Op de reis naar Stockholm gisteren kwamen wij weer prachtige mensen tegen(we komen in Zweden alleen maar aardige mensen tegen!)

Een allervriendelijkst echtpaar, beide in de 70 runnen al jaren een nostalgisch restaurant. Ondanks hun lichamelijke gebreken kunnen zij niet stoppen. Iedere dag krijgen zij vele gasten op de bijzondere plek

Beide mochten een wens doen voor onze schatkist van geluk. Helaas hadden we onze oldtimer niet bij ons want die had er prima bij gestaan. We mochten hun klassieker even lenen als we zelf de benzine er maar in wilde doen.

Twee mooie mensen die we niet snel meer zullen vergeten.

Ik zag een oude trapauto die ik als kind niet kreeg. Stiekem toen Grietje niet keek ben ik erin gaan zitten🙈

Vandaag gaan we op zoek naar een oude lens en twee fotorolletjes voor onze analoge camera's. Zwart wit foto's maken in het fotografiska museum hier achter het hotel.

Daarna door naar de Gamla Stan, het oude centrum van Stockholm met kleurrijke panden uit de 17 en 18e eeuw.


Vandaag nog niet op bezoek bij koningin Silvia en koning Carl XVI Gustav. Morgen gaan we op de terugweg langs het paleis in Drottningholm. We gaan het paleis bezichtigen en bellen aan bij de privé vertrekken van de familie en willen haar ons magazine aanbieden.


Tevens bezoeken we daar het Silviahemmet.

Vanaf 1996 wordt hier gewerkt aan verbetering van de zorg voor mensen met dementie. En nog steeds reikt koningin Silvia, tevens voorzitter van de raad van bestuur, ieder jaar de diploma’s uit aan de trotse ‘Silviazusters’.


Grietje is ondertussen wakker geworden in onze 'broadway' kamer en het frukost staat klaar😊

Een fine dag🥰


79 weergaven14 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page