top of page

Elk mens doet ertoe

'ik ben Michiel, willen jullie een kopje koffie of thee'.


We zochten een activiteitencentrum Pand 42 van Cosis aan de Brink in Assen en kwamen terecht in de buurtkamer van het Leger des Heils. Deze organisatie had namelijk vanaf januari het pand overgenomen.

Een aantal vriendelijke begeleiders en bezoekers aan een grote tafel in prachtig huis.

Er waren een paar nieuwe vrijwilligers net vandaag begonnen en met elkaar evalueerde zij de dag. Een dame gaf aan dat zij het heerlijk had gevonden. Ze was al met pensioen en merkte dat de contacten daardoor minder werden. Op de kleinkinderen passen mooi maar gaf uiteindelijk niet de voldoening meer. Een Turkse man kwam enthousiast binnen. Hij begon direct met het opruimen van de vaat. De begeleider vertelde dat hij een aantal dagen geleden binnen was komen lopen en nu helemaal is zijn element . Hij woonde in het AZC en wilde hier contacten maken, nuttig zijn en gelijk de taal leren.

Het Leger des Heils is vanaf januari in het pand en wil vele dingen gaan opzetten. Ze kunnen het hele gebouw gebruiken en er is ruimte genoeg. Afgelopen week zijn ze begonnen met het aanbieden van een lunch. Vandaag was het al een groot succes. Het Leger des Heils heeft meerdere buurtkamers. Het gaat om de ontmoeting, omzien naar elkaar en samen optrekken. Een plek waar je thuiskomt en waar iedereen welkom is.


Je hoort erbij, je wordt gezien en je voelt je thuis.


Nou Grietje en ik voelden ons thuis en welkom. We vertelden over ons magazine en lieten dit zien. Later lieten we deze achter zodat iedereen erin kon kijken. We gaan deze buurtkamer volgen en zijn zeer benieuwd wat voor mooie dingen hier uit voort komen.


De buurtkamer is iedere dag open en zit midden in het centrum van Assen(naast het Drents Museum).


Elk mens doet ertoe zeggen zij en hier wordt het waargemaakt!
27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page