top of page

Een wens die uitkomt


'Grietje de oude slee en koetsje staan er nog! Dan kunnen we met mensen die alleen zijn gaan rijden in de bergen.


Een 7 kilometer slingerende grind zand weg omhoog de berg op. Het begint al donker te worden en dan het kleine rode huisje en de schuur zien liggen. We kunnen het nog niet geloven. De sneeuwstokken staan overal langs de weg. We kunnen ons al voorstellen hoe hoog de sneeuw komt te liggen.

Na een 3 uur durende reis vanaf de Ferry door Noorwegen en Zweden langs bossen, heuvels en meren komen wij op de plaats van bestemming aan.Eerst zijn we langs de fastighetsmäklare geweest om onze sleutels op te halen. Het lijken wel sleutels van een oud slot. Josefine die er werkt kent ons nog en is vriendelijk en blij ons te zien. Ze is net zo enthousiast over ons huisje als wij.


'Jan de we hebben geen stroom😕'


Pas een dag later krijgen we spanning op de leidingen.


Met een stalen trap het stalen dak op om de plaat weg te halen op de schoorsteen. Ieder huisje heeft een trap aan de houten achterkant hangen om de schoorsteenveger naar boven te kunnen laten gaan.

De grote vuurplaats steken we aan. Een deel van de schuur ligt vol met hout. De raampjes moet ik met een hamer en beitel openmaken. Ze zijn naar mijn idee al jaren niet open geweest. Verse lucht stroomt naar binnen. Het huisje is superdroog van binnen.


Het is een grote verassing dat het oude koetsje en de grote slee zijn blijven staan.


We gaan op ontdekkingtocht in de schuur en zien dat er bijzondere dingen te voorschijn komen. Werktuigen van honderden jaren geleden. Ik vind een oude koffiemolen en ben helemaal gelukkig. We zijn bang dat we wakker worden uit onze droom.We redden ons met kaarsjes en warmte van het vuur. Het huis is koud maar gezellig. Het geeft een kerstgevoel en Grietje ziet zich al zitten op de slee met een rendier ervoor.


Water halen we met zinken emmers uit de bron en hadden gehoord dat het wel honderden meters diep kon zijn. Ik ben bang om erin te vallen. Zie me al zakken naar de bodem. Het water ziet er helder en donker en spannend uit.


Plassen doen we in het bos. We zijn bang om aangevallen te worden door een groot rendier met jongen of een beer. Het kan allemaal voorkomen in de dichte bossen voor ons huis.

Eten koken, afwassen, tanden poetsen zonder stromend water, elektriciteit. Even snel iets kun je niet doen.


Om 22.00 zitten we voor de grote vuurplaats. Buiten is het stil en aardedonker.

Het oude schrijfbureau lonkt om eraan te gaan zitten en te schrijven.

Wat kun je gelukkig zijn met eenvoudige dingen. Terug naar de basis is ook wat in de zorg zou kunnen.


Onze wens is uitgekomen🦌🛷🌻🌲🏞


Wat is uw droom of wens?
223 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page