top of page

Een restaurant waar op de ouderen wordt gelet.


'We zagen dat het niet goed ging en schakelde de zorgverlening in'

René Wortelboer van het unieke Boomstammen restaurant in Hardenberg.


Grietje en ik waren pad om het 3e magazine rond te brengen bij diverse organisaties in Hardenberg en Gramsbergen.


Jan Altena van Altena Classic & Rally service en het Zorgpunt in Hardenberg

had 30 magazins aangeschaft en wij mochten deze rondbrengen bij organisaties die op een fantastische wijze direct of indirect met zorg te maken hadden. Een mooi initiatief van Jan waar service in zijn winkels zeer belangrijk is.


Als oldtimer liefhebbers altijd een feest om in de 'snoepwinkel' te kijken.


Ik zag een oude Austin Healey trapauto in de garage in Ane bij Jan Altena. Mijn gedachten dwaalden af naar vroeger. Ik stond als kind voor een etalage en zag een oude mooie trapauto. Ik zag mijzelf er al in zitten. Wat voelde ik mij een held. De liefhebber van fantasierijke auto's werd geboren. Mijn droom was toen al, als 4 jarige jongen een echte Austin Healey.


Dat dromen uit kunnen komen wist ik toen niet. Nu weet ik beter😊


Mijn vader trok mij weg van de etalage, "kom jongen we hebben geen tijd om te kijken. Daar hebben we het geld niet voor. Zorg maar dat je een goede baan krijgt zodat je het zelf kunt kopen".

Mijn moeder begreep mij en trok mijn vader terug, "laat die jongen nou even kijken, ik vind het zelf ook mooi" Nog ben ik mijn moeder dankbaar.

Als mijn moeder nog geleefd had zouden we haar meegenomen hebben achterin😄

Mijn vader had ook wel gelijk. Dingen gaan niet altijd vanzelf en je kunt alles bereiken.


Nog steeds is een stille wens om in een oude trapauto te zitten. Ik weet er nu 1 te staan😊


Het Boomstammenrestaurant was voor mij een bekende plek. Hier begonnen wij de herensocieteit een 15 jaar geleden. De eigenaren waren toen zeer betrokken en het werd een groot succes. We spraken René. Hij was er toendertijd ook bij om het de mannen naar hun zin te maken. Nog steeds zijn zij alert als er ouderen bij hun komen. Het viel René op dat ouderen zich zorgen maken over hun woning. Ze zijn bang dat instanties hun eruit willen hebben en kleiner moeten gaan wonen. Het is een onderwerp wat hij regelmatig hoort. Op dat moment zat er een hele groep met ouderen. Wij gaven een magazin aan een dame die nog steeds in de thuiszorg zat. De groep vond het een prachtig gebaar.


We bezochten huisartsenpraktijken, thuiszorg organisaties, fysiotrainingen, buurthuizen, ziekenhuis en een kleinschalige woonzorgvoorziening. Prachtige mensen kwamen we tegen die zeer positief over de zorg spraken. We kregen niet de huisartsen te spreken want die hadden het druk. Het magazine werd positief ontvangen en de mensen vonden het een mooi gebaar van Jan. Bij het ziekenhuis vochten de zorgverleners om het als 1e te lezen.


Het was een prachtige en intensieve dag. We zien duidelijk dat ons 3e magazine kan bijdragen om nog meer mooie voorbeelden te laten zien en zorgmedewerkers te steunen in hun belangrijke werk.


Om 17.30uur reden wij naar huis en aten pannenkoeken.

99 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

3 Comments


Unknown member
Dec 15, 2023

Ik moest nu nog even een paar keer herlezen (want gisteren las ik dit stuk voordat ik naar mijn afspraak ging, al en vond het mooi, maar ik begreep enkele onderwerpen/personen niet waar het om/over ging); Jan Altena van Altena Classic & Rally in Ane en Het Zorgpunt in Hardenberg, René Wortelboer van Het Boomstammenrestaurant in Hardenberg en de herensociëteit van 15 jaar geleden. Waren jullie drieën toen zoiets als De Drie Musketiers die voor de regionale (thuis)zorg van oudere mensen opnamen? Het is me nu inmiddels wel duidelijk op geworden dat jullie inzet van toen zeer goede resultaten opgeleverd hebben! 😃👍


Jouw dromen van toen om in de mooie (trap)auto van Austin Healey te zitten, is nu bewaarheid geworden…


Like

Unknown member
Dec 13, 2023

Nou dat is best een drukke dag geworden en vooral overal langs, oude tijden herleven in Hardenberg, maar Jan en Grietje zonder Oldtimer is ook iets wat niet klopt. Laat staan die mooie trapauto, ja dan moet je er wel samen in kunnen dan doe je het helemaal goed, een mooie droom!

De pannenkoeken zullen wel goed gesmaakt hebben na zo'n volle agenda. Wie was de bakker van de pannenkoeken? Of blijft dat het geheim van de bakker!

Like

Unknown member
Dec 13, 2023

Dromen zijn gezond.Gezellig,al die ontmoetingen die jullie hebben.

En jij in een trapauto Jan?Wil je zo Grietje naar het gemeentehuis trappen??Zou kunnen he.

En pannenkoeken.Heerlijk.

Ik wens jullie een fijne dag.Like
bottom of page