top of page

Een puzzeltochtje over de Utrechtse heuvelrug werd een onvergetelijke ervaring

'Grietje we hebben NIET niet gelezen.


Het werd stil in de oude DS. Zij de oude Godin van de weg had zo haar best gedaan en 1 woordje NEE bracht ons in wanhoop. We bleven rondjes rijden en zagen bordjes met Maastricht. Terwijl wij in Putten verwacht werden. Stilletjes kwamen wij binnen en iedereen was er al. Zo stralend als we begonnen waren zo triest was het eind. Een telefoontje naar de leiding 5 km voor de finish was een hard gelag of was het dat ik mensen zag lachen.

We HADDEN kunnen winnen en eeuwige roem kunnen maken in Putten. Ons Magazine had een 2e druk gekregen van minimaal 100.000 exemplaren.

Een prachtige glimlach van Grietje tijdens de prijsuitreiking maakte mij weer wakker.

Het was een geweldige mooie rit geweest.

Astrid van Schaik, de voorzitter van de stichting Gelukkig Ouder Worden vertelde dat er uiteindelijk €6010 was er opgehaald om ouderen een geluksmomentje te geven.

The Good Old Time(r)'s Rit een prachtig initiatief van de stichting die zich richt op het gelukkig ouder worden had weer een mooi evenement georganiseerd.


Grietje en ik waren die ochtend begonnen bij Zorglandgoed Groot Spriel. Een prachtig gelegen in een natuurlijke omgeving en sfeervol kleinschalig woonzorghuis en ontmoetingsruimte.

We kregen onderstaande informatie van de stichting

Het speciale van deze rit is dat ouderen bij de start die plaatsvindt bij diverse Puttense zorginstellingen kunnen genieten van historische auto’s en vragen stellen. Daarna zwaaien de senioren de rijders uit die starten met een prachtige route over de Utrechtse Heuvelrug. Laat ouderen de pracht van jouw oldtimer ervaren en breng herinneringen tot leven.


En we hebben de bewoners en daggasten laten genieten. Een dame van de dagbesteding reed met mij een rondje mee over het terrein en genoot zichtbaar van de klassieker.

Grietje maakte prachtige foto's en ik beloofde haar terug te komen en door te rijden naar Parijs. De anderen stinkend jaloers maar mochten zelf ook plaats nemen in prachtige voertuigen.

We spraken met de directeur Arnould Hoeve. We hoorden over de 10 klantbeloftes vanuit kwaliteit en konden ons voorstellen dat je hier gelukkig ouder kon worden. We gaan een keer terugkomen om meer te horen over dit mooie concept. Een bevlogen directeur die samen met zijn partner Monique Hoeve dit heeft gerealiseerd. Het zou een mooi voorbeeld kunnen zijn in ons 3e magazine. Een Mem bear zou hier mooi passen als voorbeeld van goede individuele zorg waar de medewerkers worden gezien.

We hebben van een mooie dag genoten. Een omgeving, de Utrechtse heuvelrug met plaatsen als De Glind, Scherpenzeel en de Amerongseberg(69m) die heel bijzonder is. Helaas konden wij niet altijd genieten van de omgeving omdat we druk doende waren met de puzzelrit.


We hebben mooie verbindingen kunnen leggen en bijgedragen aan een goed doel 'ouderen een gelukkig moment' kunnen bezorgen.


Oud worden gaat snel genoeg en het besef is niet altijd dat gelukkig ouder worden niet altijd opgaat.

Moe maar voldaan reden we terug naar Drenthe.


Dit gaat een vervolg krijgen in Putten😊

65 weergaven6 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

6 Comments


Unknown member
Jul 05, 2023

Wat een leuke dag was het, Jan & Grietje! Ik kon de omgeving heel goed voor het beeld krijgen, want ik ging als kind jarenlang naar camping ‘De Lucht’ in de driehoek tussen Barneveld, Scherpenzeel en Woudenberg in, en De Glind ging ik daar met zus en vrienden op de fiets door landerijen in naar het zwembad waar we zomers heerlijk van genoten tot de camping zelf een zwembad aangelegd had (en ik had er ook een beetje aan meegeholpen waarbij ik mijn rechtermiddelvinger bij het aanleggen van tegels verwondde). Ja, dat was een heerlijke tijd daar en nooit had ik er verveeld; er was altijd wel wat te doen met activiteiten zoals gamen, disco in de Ossenstal, puzzeltochten, voetballen,…


Like

Unknown member
Jul 04, 2023

Zoiets blijft altijd leuk om te doen.

Like
Unknown member
Jul 05, 2023
Replying to

Klopt Jan, de reacties van de bewoners waren onbetaalbaar.

Like

Unknown member
Jul 02, 2023

Wat een fantastische dag hebben jullie gehad ❤️ Hopelijk komen jullie binnenkort nog een keer naar De Glind 😌

Like
Unknown member
Jul 02, 2023
Replying to

Zeker, we zijn de komende anderhalve week nog in Zuid-Limburg 😎

Like
bottom of page