top of page

Een Hus zonder water en stroomAlvast oefenen voordat we een huis(Hus) hebben in Zweden zonder dat we een wasmachine hebben.Nu nog luxe in de wasbak met stromend water maar we hebben huisjes gezien waar niets van dit alles aanwezig is. Alleen een beek

of een meer waar je mee moet redden. Ik hoorde in mijn zorghuis verhalen van ouderen over de was doen in een bijgelegen water en het te drogen leggen op een bleekveld. Het is bijna niet voor te stellen met alle luxe die we in Nederland hebben. We hebben het zelf nu al een paar keer mogen ervaren.


Wakker worden met een Eland en een ree in de tuin vanmorgen vroeg blijft magisch. Wat maakt dit zo mooi vroegen Grietje en ik ons af.


Toch voelt dit eigenlijk veel beter. De schone lucht, de rust, de dieren, de prachtige uitzichten en mensen die relaxed zijn.


Al jaren geleden wilde ik al op pad met mensen met dementie en hun mantelzorger. Ik ben ervan overtuigd met de juiste zorg en welzijn in een fantastische omgeving dat zij daardoor opknappen. Niet alleen voor de mens met dementie maar tevens voor de begeleider, dierbare.

Ik merkte op dat mantelzorgers wel op vakantie wilde maar het niet aandurfde.

Menswaardige zorg in optima formaat. Ik zag het in mijn woonzorgvoorziening al dat er zo'n grote verandering plaats vond.


Niet alleen mensen met dementie maar ook zorgverleners kunnen een extra impuls gebruiken.

De auto's om tochtjes te maken hebben we al aangeschaftWie boekt er alvast een reis?
147 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page