top of page

Een gouden vondst

Nico vond een loods met honderden oude barrels in Dordrecht en werd bekend met zijn bedrijf in de hele wereld. Op een veiling brachten deze auto's een vermogen op. Zo uniek waren deze oldtimers. Een prachtig verhaal van de man die onze magazines prachtig vond en steunde.


Gisteren mochten Grietje en ik kijken in de schuren en huis van de buurman. Hij is al jaren niet meer in huis is geweest en gisteren was er een vriend van hem in het huisje. We mochten kijken of er spullen waren waar wij belang bij hadden. Bijna alles mochten wij meenemen want zelf had hij er geen belang bij. Al tientallen jaren waren de houten rode schuren niet meer open geweest.


Een paar topstukken voor onze schuur


We kwamen prachtige spullen tegen. Een oude stoel, zeldzaam gereedschap, een kloofmachine, oude 50/30 jaren kastjes, schilderijtjes, een oud wafelijzer en een gouden kapstok en nog meer unieke dingen. Teveel om op te noemen. We hebben contact opgenomen met Christie's in New York een beroemd veilinghuis om deze unieke meesterstukken te veilen. Met name de 14 karaatgouden kapstok zou een topstuk kunnen worden. Nooit eerder was dit model in goud gevonden. Ze hadden de oude DS op de foto gezien en wilde dit exempaar in de bijzondere blauwe color meeveilen. Morgen komt een expert uit New York naar Zweden gevlogen om onze topstukken te taxeren. We halen haar op in Stockholm.


In de oude schuur vonden we later een oude stenen po waar op gezeten kan worden en weggebracht als een soort emmer. Grietje heeft hem alvast getest.


Een triest verhaal ging hieraan vooraf. De buurman(83) zijn partner kwam in 2020 te overlijden. Hij werd toen het huis uitgezet door haar dochters. Dit was niet zo vreemd aangezien hij behoorlijk wat drank gebruikte en slecht voor zichzelf zorgde.


De man kocht de woning met grond naast ons in de winter van 2020 en heeft er 3 maanden gewoond. Hij bleef op de bank liggen en verwaarloosde zichzelf nog meer.

Het drankverbruik steeg aanzienlijk. Uiteindelijk is hij uit huis gehaald en in een zorghuis geplaatst waar hij nu nog steeds zit.


Wij zijn blij met de stukken die we mochten meenemen. We zijn benieuwd naar donderdag als de expert uit New York komt. Grietje heeft al nieuwe sloffen gezien die zij graag wil hebben. Wacht er nu nog even mee want wellicht kunnen we voor haar gouden muiltjes kopen!

Hejdå

116 weergaven7 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page