top of page

Een gouden vondst

Nico vond een loods met honderden oude barrels in Dordrecht en werd bekend met zijn bedrijf in de hele wereld. Op een veiling brachten deze auto's een vermogen op. Zo uniek waren deze oldtimers. Een prachtig verhaal van de man die onze magazines prachtig vond en steunde.


Gisteren mochten Grietje en ik kijken in de schuren en huis van de buurman. Hij is al jaren niet meer in huis is geweest en gisteren was er een vriend van hem in het huisje. We mochten kijken of er spullen waren waar wij belang bij hadden. Bijna alles mochten wij meenemen want zelf had hij er geen belang bij. Al tientallen jaren waren de houten rode schuren niet meer open geweest.


Een paar topstukken voor onze schuur


We kwamen prachtige spullen tegen. Een oude stoel, zeldzaam gereedschap, een kloofmachine, oude 50/30 jaren kastjes, schilderijtjes, een oud wafelijzer en een gouden kapstok en nog meer unieke dingen. Teveel om op te noemen. We hebben contact opgenomen met Christie's in New York een beroemd veilinghuis om deze unieke meesterstukken te veilen. Met name de 14 karaatgouden kapstok zou een topstuk kunnen worden. Nooit eerder was dit model in goud gevonden. Ze hadden de oude DS op de foto gezien en wilde dit exempaar in de bijzondere blauwe color meeveilen. Morgen komt een expert uit New York naar Zweden gevlogen om onze topstukken te taxeren. We halen haar op in Stockholm.


In de oude schuur vonden we later een oude stenen po waar op gezeten kan worden en weggebracht als een soort emmer. Grietje heeft hem alvast getest.


Een triest verhaal ging hieraan vooraf. De buurman(83) zijn partner kwam in 2020 te overlijden. Hij werd toen het huis uitgezet door haar dochters. Dit was niet zo vreemd aangezien hij behoorlijk wat drank gebruikte en slecht voor zichzelf zorgde.


De man kocht de woning met grond naast ons in de winter van 2020 en heeft er 3 maanden gewoond. Hij bleef op de bank liggen en verwaarloosde zichzelf nog meer.

Het drankverbruik steeg aanzienlijk. Uiteindelijk is hij uit huis gehaald en in een zorghuis geplaatst waar hij nu nog steeds zit.


Wij zijn blij met de stukken die we mochten meenemen. We zijn benieuwd naar donderdag als de expert uit New York komt. Grietje heeft al nieuwe sloffen gezien die zij graag wil hebben. Wacht er nu nog even mee want wellicht kunnen we voor haar gouden muiltjes kopen!

Hejdå

118 weergaven7 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

7 commenti


Membro sconosciuto
20 ott 2023

Hej Jan en Grietje!


Ik ben gewoon even weggeweest, maar jullie niet vergeten, hoor! 🙂👍


Het is net bij een vlooienmarkt iets zoeken en vinden wat van gading is. Daar hou ik ook wel van! 😃


Soms kan het gewoon mooi zijn en geen enkele waarde hebben en anders is het iets oerlelijks dat juist heel veel waard kan zijn. Waarom het soms iedere wet van de natuur en wet van de logica tegengaat, weet ik niet. Maar één ding weet ik wel en dat is dat je gewoon of een bofkont of juist een pechvogel bent. 🫤 That’s life!


Ik heb de gewoonte iedere ontvangen munt te bekijken en het is niet of het echt dan wel de juiste…


Mi piace
Membro sconosciuto
22 ott 2023
Risposta a

Er zijn ook hier wel bij winkels en markten van die broquante en antieke spullen te koop, maar ik ben er een hele tijd niet geweest. Ik moet natuurlijk wel eerst op het Internet of in kranten naspeuren voor ik er naar toe gaan zal om te gaan kijken enzo. Er zijn ook van die bekende programma’s op TV zoals (in Nederland 🇳🇱) ’Tussen kunst en Kitch’ en (hier in Engeland 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿) ‘Bargain Hunt’ of zoiets. Ik zal er wellicht over 1 maand of 2 maanden naar gaan kijken, want ik heb een aantal afspraken met het ziekenhuis lopen en volgende maand tussen dinsdag 21 november en zaterdag 25 november ben ik weer in Nederland, dus ik zit ook niet…

Mi piace

Membro sconosciuto
18 ott 2023

Een loods vol met klassieke automobielen, kom je vaker tegen. Soms weet je het wel waar het is maar uit veiligheidsoverwegingen hou je het stil. Er hoeft maar 1 top automobiel staan en het is afgelopen met de veiligheid van de persoon waar het dan om gaat.

Mi piace

Membro sconosciuto
18 ott 2023

Wat oud is kan zeker heel mooi zijn, maar er zoveel wat hier in Nederland wel was maar hier is zoveel verdwenen, er werd geen waarde aan gehecht. Blijft altijd leuk.

Mi piace

Membro sconosciuto
18 ott 2023

Geweldig he zulke mooie oude vondsten😍

Mi piace

Membro sconosciuto
18 ott 2023

Blijf dromen van je gouden vondst.LOL

Mi piace
bottom of page