top of page

Een fantastische ontmoeting in Zwolle

'Zeer helder water in de gracht van Zwolle'


Een man die ons al 2.5 jaar volgt. Een man met het hart op de goede plek. Een man die zich betrokken voelt bij het wel en wee van Mem. Een man die vrijwel alle blogs van ons leest. Een erelid van onze website. Een prachtig gevoels mens😊


Een weekje over uit Manchester, Groot Brittannië gaf ons de mogelijkheid om elkaar live te ontmoeten. We hebben het hier over Jeannot Floor.

Vanuit Etten Leur nam hij de trein en wij met de oude DS naar Zwolle. In het gastvrije Grand Café Wientjes spraken wij af. Hier hebben Grietje en ik een keer gelogeerd.

Onder het genot van een heerlijke lunch hadden wij elkaar veel te vertellen. De bediening was top(later bleek dat het de 1e dag van haar stage was van het meisje wat ons bediende.) Ze kregen van ons een 'jij bent mooi' kaart. Direct kwamen wij toen in gesprek.

Knap hoe Jeannot ons kon verstaan door gebarentaal en liplezen en een enkele keer op papier. Vlak na zijn geboorte is Jeannot doof geworden. Jeannot heeft veel werk verzet in het helpen van andere mensen met een gehoorsprobleem en met name mensen met een geestelijke beperking. Ook heeft hij nog lange tijd op een advocatenkantoor gewerkt in Amsterdam.


We hebben onder het genot van een heerlijke lunch velen zaken besproken. Prachtig om iemand te spreken die zo geïnspireerd wordt door wat Grietje en ik uitstralen😁. Jeannot wens is dat iedereen in een goede gezondheid kan leven en dat er geen oorlog komt. Hij ziet ook dat meer geld niet gelukkiger maakt. Geef uit wat je echt nodig hebt. Het basic gevoel wat wij in Zweden steeds meer ervaren staat hij achter. Het minder aandacht aan elkaar geven en de irritaties naar elkaar toe in een druk leven ziet Jeannot ook in Groot-Brittannië steeds meer gebeuren. Toch is hij blij in Groot Brittannië te wonen.


We hebben een zeer mooi mens ontmoet en dit zal zeker niet de laatste keer zijn. Het eiland aan de andere kant ben ik nooit geweest en wellicht gaan we een keer op zoek naar de geboorteplaats van onze Austin Healey😁

Na dit bezoek maakten wij een wandeling over de vestingswallen en maakten een paar mooie foto's.

Op de terugweg door Rouveen en Staphorst, mijn eerder interessante werkgebied en namen heerlijke peertjes mee, langs de weg. We hebben ze gekookt en ze zijn heerlijk🍐🍐🍐


Wie ontmoeten we een volgende keer😘?


147 weergaven8 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zie de mens

bottom of page