top of page

Een bijzonder förslag (aanzoek)
Grietje liep te slepen met hout om een vuurtje te maken. Zij stond in vuur en vlam. Druk doende met het ordenen van het gevallen blad. later zag ik wat ze gedaan had en ik smolt.

Gisteren kocht ik bloemen en een mooie kaart met een bijzonder bericht. Ik hoopte dat zij JA zou zeggen. De afgelopen jaren zijn geweldig geweest(en nog steeds haha...). Een prachtige vrouw die niet alleen aan zichzelf denkt. Een vrouw met een hart van goud en zo lief voor mij🥰. Samen hebben wij zoveel mooie dingen gedaan(en nog steeds). Nu in Zweden en voelen wij ons helemaal thuis. het houden van de natuur en de stilte en actief bezig zijn. Interessante mensen ontmoeten. Zelfs in Nederland weten wij het spannend te houden. Grietje die een prachtig ontwerpster is en schitterende foto's maakt.

Het restaureren van oude kastjes, stoelen en zelfs ramen zit in haar bloed.

Zoveel talenten bij elkaar is bijna niet mogelijk. Grietje blijft bescheiden. Een eigen Galleri heeft zij verdiend. Het gaat er komen op de berg.

Elke dag houdt zij zich op de hoogte hoe het met Mem gaat. Zij is belangrijk evenals haar dochter Xana. en haar familie.

Grietje gaf gisteren nog aan dat ik sterk overdrijf. Maar dit is uit mijn hart en waar.


Het vuur hield de wilde beesten van ons weg.

Ik keek Grietje aan en zij was niet bang. Toen was ik het ook niet meer. Ik voelde mij een held om haar te bewaken. Met het vuur wat Grietje aangestoken had voelde wij ons veilig. Hongerige wolven, veelvraten, elanden, vossen, beren durfden niet naderbij te komen. De Zweedse kniepertje roken zo lekker dat we hard achter ons hoorden grommen. Nog nooit had ik zelf een fantastisch eigen recept voor kniepertjes gemaakt.

Het oude ijzer deed de rest. Een bord vol en vanavond waren de 1e al op. Als grietje met mij wilde trouwen was het wel noodzakelijk dat ik goed kon koken en bakken. Vanavond in het pikke donker had ik mij bewezen. We trokken ons voor de houtkachel, binnen terug met een wollen deken. Buiten zagen we grote zwarte schimmen die rond het vuur liepen. Waarschijnlijk de restjes van de heerlijke kniepertjes tot zich nemen. Zou onze Björn, de beer erbij lopen. Ik vroeg Grietje om buiten te kijken. Mijn vrouw een heldin🧜‍♀️


Ze is nog niet terug ...

628 weergaven17 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

17 Comments


Unknown member
Oct 30, 2023

o wauw, Grattis till ert planerade bröllop 🥳🎈🍻❤️🥂

Like

Unknown member
Oct 25, 2023

Wat een geweldig nieuws; van harte gefeliciteerd!

Een hele fijne tijd vol liefde en geluk toegewenst naar jullie huwelijk❤️❤️

Like

Unknown member
Oct 24, 2023

Van harte gefeliciteerd Jan en Grietje

Was dit nog een wens van jou Grietje?

Like

Unknown member
Oct 24, 2023

Zo! ‘Two dark horses’… 😂 Jullie hebben mij (en ons lezers uiteraard ook) compleet overrompeld, al was de liefde ♥️ natuurlijk ook wel prevalent aanwezig dat het er ooit van zou kunnen komen, Jan en Grietje! 😃


Waar en wanneer? Dit zijn zeker de eerste vragen die mij (en andere lezers) bezighouden… Het is helemaal logisch dat er van alles e.e.a. gepland moet gaan worden, maar hoe - of in alle eenvoud, of op zijn Zweeds, of in alle rijkdom, of op zijn Nederlands, is maar een bijzaak; het gaat om jullie twee en maak er de mooiste dag van jullie leven van!


Ben benieuwd naar het vervolg en houd de vuur ❤️‍🔥 (de rest van) het hele leven ook…


Like
Unknown member
Oct 24, 2023
Replying to

Ik ben ook een geboren Grunninger , geboren op bijna de grens van de provincie Grunningen en Friesland Dus nu zeker meertalig binnen Nederland. Maar als ik het peerd van Omme Loeks zie, doet me herinneren aan mijn jongere jaren.

Like

Unknown member
Oct 24, 2023

Zo, dat wel een heel speciale kaart! Van harte gefeliciteerd.

Like
Unknown member
Oct 24, 2023
Replying to

Ja een hele bijzondere tekst had ik er opgeschreven. Dankjewel Jan voor je 🙏

Like
bottom of page