top of page

Drömer(Dromen) komen uit


'Ik ga trouwen met een droomvrouw'.


"Jongen overdrijf nou niet weer, blijf nou eens met je beide benen op de grond".

"Nee moeder je hebt dit keer geen gelijk haha ... Ze is fantastisch, intelligent, lief, spannend, mooi en geeft mij waardering en respect. Zij is voor mij een engel en onze liefde is onvoorwaardelijk en ik hou💛 van haar".


Mijn moeder kreeg in haar laatste jaren van haar leven dementie. Ondanks deze ziekte bleef zij bijna altijd zachtaardig, vriendelijk en complimenteus. Een lieve moeder, ik lijk op haar😁. Grapje hoor, zij was veel liever 🤭 Het beeld wat ik van haar kende veranderde in die tijd niet. Wel zag ik dat ze onzekerder en angstiger werd in een huis waar mijn moeder niet wilde zijn. De wereld werd voor haar steeds ingewikkelder.


Nog blijft het beeld bij mij dat ik mijn moeder gewond aan haar hoofd zag. De afdeling van het verpleeghuis waar ze toen woonde ging in de nacht op slot. Daardoor had ze uren op de grond gelegen toen ze naar het toilet wilde gaan en kwam te vallen. Wat een angst en paniek moet zij hebben gehad. Vroeger was zij al bang als het nacht werd.


" Ja moeder mijn dromen komen uit. Over een huisje in een mooi land met heuvels, bergen, meren en stilte sprak ik toen al jaren geleden met je".


Ik had haar graag onze huisjes, Zweden, Grietje en mijn twee dochters willen laten zien.

Wat zou zij trots zijn. Ik hoor haar al zeggen, 'waauw jongen dat is mooi, je dromen zijn uitgekomen".

Mijn moeder is een paar jaar geleden overleden en toch is zij niet weg voor mijn gevoel. Zou haar ziel hier ronddwalen? Wel koud in Zweden😊

Foto: Grietje van der Heide


We kwamen afgelopen nacht weer een nieuw jaar (2024)binnen. Gisteravond kregen we een uitnodiging van Gunar onze buurman. Hij is 76 jaar en het lijkt of wij elkaars leven rijker hebben gemaakt. Een man die toch wel eenzaam is. Hij leert ons Zweeds en verwend ons met heerlijke Zweedse lekkernijen. Wij waarderen en respecteren hem en geven een deel van onze liefde weg. Liefde voor de medemens die het verdiend. Een prachtig mooi mens💛


Er is al bijna weer een dag voorbij in het nieuwe jaar. Wat is er van jouw wens/droom vandaag uitgekomen?

Wat zijn je plannen en ideeën die je vorig jaar al had of zijn er nieuwe voor in de plaats gekomen. Wanneer gaan wij het zien of horen. Grietje en ik zijn zeer benieuwd. Steeds zeggen wij dat alle wensen(önskar)uitkomen mits je je er wel wat aan doet. Het gaat niet vanzelf.

We horen het graag en liefst zo snel mogelijk😊.


'Wat voor jou bestemd is, zal op je pad komen'.


Hieronder nog een filmpje met Grietje die een gevaarlijke afdaling doet😁100 weergaven15 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zie de mens

bottom of page