top of page

Do, Re, Mi

'Ik wil wel het klooster in'

Het werd een helse tochtje!

De hele weg heb ik Grietje haar hand vastgehouden. Wat een gewoon lijnvluchtje zou zijn werd een onvergetelijke monstertocht. Angstige minuten die wel uren leken te duren bracht ik door in deze luchtbus. De vleugels gingen op en neer en mijn oren dreigde te knappen.

De achtbaan in de Efteling leek niets bij de luchtzakken waar we in terecht kwamen. Mijn 1e tocht in een groot gewoon toestel werd een tocht die ik nooit meer zou vergeten. De vluchten die ik maakte in een F16 waren hier niets bij vergeleken.

' blijf maar rustig en denk maar dat ik Julie Andrews ben' gaf Grietje aan.

Om mij heen zag ik mensen slapen of rustig rondkijken. Ik werd rustiger en kon er toen pas van genieten van de mooie uitzichten.

Ik klapte toen we geland waren in Salzburg. Ik verbaasde mij dat ik de enige was die klapte. Xana schaamde zich dood en gaf aan dat je dit niet deed op zo'n kleine vlucht. We poseerden voor het vliegtuig en ik bedankte de piloot en de aardige stewardessen dat ik het er weer levend vanaf gebracht had.

Toen Grietje alle bemanningsleden een 'jij bent mooi' kaart gaf beloofde de piloot dat ik komende dinsdag zelf terug mocht vliegen.


Direct vandaag zijn we de beroemde locaties in Salzburg gaan bezoeken waar we onze film gaan maken. Wat een mooie en romantische stad.

Grietje zag zich al zitten in het klooster met vele monniken die zij allemaal kaarten kon geven met 'jij bent mooi' Ze werd wat jaloers toen ik vertelde dan bij de nonnen mijn verhalen zou gaan halen.

Natuurlijk maakten we foto's in de prachtig aangelegde tuinen van Schloss Mirabell waar Maria het bekende do, re, mi lied zong met de zeven kinderen.


We aten geen schnitzels maar bij een Koreaan in het centrum. Heerlijke gerechten en het ging ons weer goed af om met stokjes te eten.

Vandaag bezoeken we weer bijzondere locaties in en rond de stad Salzburg.

Ik ben zeer benieuwd naar het prachtige plaatje waar Maria zingt en danst in de bergen in een veld vol prachtige edelweiss.

U gaat het zien en horen😊

71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

Comments


bottom of page