top of page

Dit was mijn wens




Een rood huisje, een houtkachel, een tafel voor het raam, een uitzicht op een meer, Elanden om het huis, ramen met kleine ruitjes erin. Een lieve vrouw voor de houtkachel.


Gaat dit het huis worden waar ons bijzondere JanGrietje Magazine gemaakt gaat worden?


Vandaag een indrukwekkende wandeling door de bossen en over de heuvels gemaakt.



Velden met bloeiende rode klaver. Geurende naaldbomen en kleurrijke akkerranden. Een rendier die zich snel uit de hoeven maakt.


Een bosarbeider die aangaf dat hier het sociale en denken aan elkaar hier heel belangrijk is. Met name op het platteland horen wij dit steeds. Onze verhuurder gaf dit ook al aan. Een Nederlander met een Zweedse vrouw die hier al 11 jaar woont. Hij is geheel selfsupporting. Hebben een grote groentetuin, bijenkasten, fruitbomen en een waterbron. In de Stuga hadden we geen stromend water, een houten huisje met een composterend toilet.



Licht van ledlampjes en vele dierengeluiden buiten.

Ons wassen hebben we in een meer gedaan. Hadden gelijk onze beweging van een twee keer een uur lopen door bos en over bergen.




De Scandinavische landen hebben niet voor niets steeds op de 1e plaats gestaan als gelukkigste mens in de wereld.


Een gezonde levensstijl met veel bewegen is hier helemaal van toepassing. Healthy Ageing gaat hier helemaal op.




Ik denk dat ik hier maar een woonzorgvoorziening begin waarbij preventie op de voorgrond staat. Medewerkers op de 1e plek en de natuur en mensen helpen mee.


Het huis🌲🌲🏡🦌🌲🌲🌲 is bijna gevonden😊







102 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

Comments


bottom of page