top of page

De zon die nooit ondergaat

Op de boot van Denemarken naar Zweden hadden Grietje en ik de middernachtzon te pakken.

Een mooi voorteken voor onze reis in Zweden.


De 53 jarige Citroën DS heeft het prima gedaan.

'Op de veerpont Frederikshavn - Göteborg voelde zij zich thuis


Wat geeft deze oldtimer een rust onderweg. Het viel ons ineens weer op dat er zoveel haast was op de linkerhelft van de autobahn in Duitsland en Denemarken. Iedereen lijkt tegenwoordig haast te hebben. Auto's die geen afstand nemen en elkaar van de weg af duwen. De oldtimer brengt rust in het jachtige leven. Niet alleen jacht maar geeft de verbinding. Vele duimpjes gingen omhoog en mensen bleven achter ons rijden om stil te staan bij deze rijdende herinnering aan vervlogen mooie tijden. Een aantal mensen begonnen een gesprek en we kregen verhalen van vaders die zo'n wagen hadden en waar ze als kind tegenop keken. Het unieke glooiende model en de een aaibaarheid werd genoemd. Kinderen die hun nekken verdraaiden om het beter te kunnen zien.Vannacht werden we regelmatig wakker van de trein die langs ons hotel reed in Göteborg. Een hoop lawaai en dit in tegenstelling tot de rust bij ons rode houten huisje.


Vandaag wordt een bijzondere dag. Onze reis gaat naar het

Tubberödshus Äldreboende in

Skärhamn op het eiland Tjörn.

Daar is een bijzonder project al jaren aan de gang ' het tubbe project' .

Een model van relatiegerichte zorg.

Bewoners van woonzorgcentra hebben (mede) zeggenschap over hun dagelijkse leven en de plek waar ze wonen. Ook medewerkers hebben veel inspraak.


Bewoners scheppen een band met medewerkers, met medebewoners, met hun leefplek en ook met de familie en de buurt.


We zijn zeer benieuwd wie wij in onze DS plaats mogen laten nemen. Ondertussen schijnt de zon en is er een straalblauwe lucht.


Zweden heeft gemiddeld 8 tot 9 uur zo'n per dag in de maanden mei, juni en juli.


Een mooie dag😘


28 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

1 Comment


Unknown member
May 08, 2023

Leuk om over de veerdienst Frederikshavn - Göteborgte lezen. Sinds 1967 vaak benut totdat de brug naar Malmö open ging. Vanwege een rare tijd van aankomst er toen, midden in de nacht, doelloos rondjes gereden en iets bijzonders ontdekt dat zeker inwoners van Wisp zou opvallen. Delen van die stad zijn namelijk gekopieerd als wijk van Emmen. Vreemde ervaring ook al geeft et een soort thuis gevoel. Har det godt i Sverige

Like
bottom of page