top of page

De winter is in aantocht🥶

De dagen worden alweer korter en Grietje en ik maken ons zorgen.

Binnenkort naar Zweden weer en we weten niet hoelang we daar blijven. De schaatsen staan klaar en de arrenslee staat nog in de schuur daar. Natuurlijk is de zomer niet weg maar mijn tenen zijn nog aan het ontdooien van de afgelopen winter in Zweden. Grietje vind dat ik niet mag overdrijven. Zij is fantastisch en ik luister direct. Ik ben gerustgesteld.

Toch bezochten wij vandaag de wolmarkt in Orvelte. De wollen dekens, handschoenen, sokken en zelfgebreide sjaals hebben ons leven in Zweden gered. Wat een warmte geven deze wollen middelen.

Grietje wil weer breien en zag haar kans schoon om in te slaan. Een leuke en gezellige sfeer op de Brink in het museumdorp. We konden het niet geloven maar een prachtig kraampje(De Ullstee) met alles van het Zweedse Gotland Pelsschaap.

We kochten prachtige strengen wol van dit mooie schaap. Grietje blij dat zij weer kon breien. Ik zag het romantische plaatje alweer voor mij. De houtkachel met Zweeds hout, Don de kat ervoor op een stoel, kaarsjes aan, zachte muziek, een tafeltje voor het raam, buiten de wind om het huis en de 1e sneeuwvlokken. Ik met een vulpen en papier aan de tafel en dromend van ons geluk.


Met een schok werd ik wakker uit mijn mooie droom en stond midden tussen blatende Drents Heideschapen.

De herder die wij enkele weken eerder al een magazine gaven gaf een demonstratie met zijn bordercollie.


We kochten een vacht en vlieswol van 1 der schapen daar en bezorgden ons handenvol werk. We gaan zelf het vacht vilten. We kregen te horen dat er vachten vanuit Nederland naar Zweden worden gestuurd om daar de huid te looien😁. Wij eten sla uit Holland daar en zij looien onze huiden!

Aan de lieve mensen van de Ullstee verkochten wij een 2e magazine. Zij wilde zeker bijdragen om onze missie te laten slagen en ons te steunen. We hebben nog een aantal 2e magazines te koop🤔 Op deze wijze willen wij de zorg nog mooier maken en ouderen een gelukkig momentje geven.


Op de terugweg liepen wij langs een dame in een scootermobiel. We gaven haar een 'jij bent mooi' kaart. Ze begon te glunderen en bedankte ons voor het mooie compliment. Ze kwam uit Zuidlaren en zo kwam de taxibus. Een mooi uitje en niet achter de geraniums. Grietje en ik moesten lachen. Ik dacht aan mijn blog over de geraniums.

Ik maak mij zorgen over mijn mooie geranium in Zweden. Zou zij het nog doen😔?


We namen afscheid van haar. Een mooi mens💛


Aan wie ga jij vandaag een compliment geven?


Een zonnige dag🌻🌻🌻


77 weergaven5 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

5 Kommentare


Unknown member
05. Juli 2023

Vandaag geef ik jullie mooie complimenten met zulke prachtige én warme verhalen waar ik bij het lezen gezellig mer beleef; ik kan me zeker het ideale beeld aan de haard binnen met al dat kou en sneeuw buiten voorstellen! 🤗 Maar helaas ben ik allergisch voor schapenwol… 😞 Nou ja, we kunnen niet alles hebben wat we willen, Jan! 😄


Nog een fijne dag samen! 👋😉♥️

Gefällt mir

Unknown member
04. Juli 2023

Het is mooi om dat complimentje te geven aan wie dat nodig mag zijn. Ook dat complimentje aan jullie Jan en Grietje.

Gefällt mir
Unknown member
05. Juli 2023
Antwort an

Dankjewel voor het mooie compliment😊

Gefällt mir

Unknown member
03. Juli 2023

Een compliment voor iedereen die het nodig heeft. Gewoon omdat het kan.

Gefällt mir
Unknown member
03. Juli 2023
Antwort an

Wat lief!!!

Wat zou de wereld er mooier uitzien als we elkaar meer complimenten gaan geven.

Dankjewel en een mooie dag💚

Gefällt mir
bottom of page