top of page

De waterdokter

"Grietje we zitten in een Heilklimatische Kurort, hier zijn de kneippbaden"


Ik lag in een modderbad en om mij heen allemaal rozenblaadjes. Een heerlijke geur van vlierbloesem en tijm. Een schitterende vogel zat op mijn schouder en zong het hoogste lied. Een mist trok op en ik dacht dat Grietje op een rots zat en naar mij keek.

"Wordt eens wakker Jan, we gaan zwemmen in het koude meer. Waar zit jij met je gedachten."


We hadden een goedkoop hotelletje geboekt in Bad Malente in Noord Duitsland

vlakbij de oversteek met de Ferry naar Denemarken.

Overal bordjes met hydrotherapie, heilbäder, fitness en Vitalkliniek. De rust keerde op ons neer toen wij uit de auto's stapten. Na een zeer drukke autobahn was dit een verademing. Dokter Kneipp(kruidenpastoor) was halverwege de 19e eeuw bekend geworden met zijn speciale baden. Hij had op basis van de heilzame werking van water en kruiden de Kneipp-therapie ontwikkeld. Voor je gezondheid was het goed om twee keer per dag een koud bad of douche te nemen en het liefst in een meer met bronwater. We voelden ons helemaal thuis en vertelden aan iedereen dat we in Zweden in het zeer koude meer sprongen en bron water dronken. We voelden ons helemaal gezond.

Na de drukte op de Nederlandse en Duitse autobahnen begonnen wij ons te ontspannen. Een heerlijk ontbijt met vers fruit

en uitzicht op het prachtige meer.

Bijzonder was dat ik een foto maakte van het prachtige beeld op de rots in het water en zijn spiegeling onder water. Later bleek deze rots beeldbepalend te zijn voor het boek van Anneke Dapper- Skaaning, demenspsykolog. We waren bij Anneke en haar familie te gast die avond en bleven daar logeren. Een mooi mens die heel veel kennis heeft over dementie.

We nemen straks afscheid van Anneke en haar familie. We hebben haar prachtige boek waarin zij schrijft dat kennis over dementie zo belangrijk is. Een mooi interview voor het 3e magazine en een prachtige familie.


Over een paar uur zitten we weer in Zweden. Varen zo over met de Ferry vanaf Helsingör naar Helsingborg. Nog 500 km en we zijn weer thuis.


Don de poes doet het goed en laat alles over zich heen komen.


Dank voor jullie gastvrijheid Anneke🥰


Hejdå

73 weergaven7 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page