top of page

De verwondering

Het is 2.30 en ik ben wakker geworden. Ik hoor de koeien loeien. Mijn gedachten gaan terug naar Zoeterwoude. Als kind verhuisden wij van de stad Rijswijk naar een dorp. Kwamen naast een boerderij te wonen. Een hooiberg, melkbussen, lammetjes en kalfjes die geboren werden. Weilanden met hoog gras met bloemen en vele vlinders. Water met kikkers waarin we zwommen en het kraken van de roeiboot. Ik voelde mij als stadsjongen heel gelukkig. Altijd blijft deze plaats mij trekken. Toch is het niet meer hetzelfde. De laatste keer dat ik er kwam zag ik allemaal grote snelwegen die er extra gemaakt waren. In het dorp was de snelweg te horen. Het huis op een dijk was er nog maar in het dorp waren er vele huizen bijgebouwd. Leiden en Zoetermeer zijn zo groot geworden dat Zoeterwoude voor mijn gevoel geen dorp meer is en er tussen in zit. Wat ik daar niet meer vind zien Grietje en ik nu in Zweden terug. De rust, ruimte en het persoonlijke. Het kan dus wel. Wat is er mis gegaan in Nederland of ben ik de enige die dit ziet. Hebben anderen die rust, natuur en het persoonlijke niet nodig. Ik vraag me dan wel af waarom er zoveel stress is en meer mensen dreigen uit te vallen. Grietje en ik leggen de focus op de mooie dingen en zien gelukkig dat dit er velen zijn. Helaas aan files zullen we nooit wennen 🚕🚗🛻🚜🏍


Gister voor het eerst een grote tocht van Drenthe naar Tiel met de Austin Healey.

Een rit die 3 uur duurde en we het gevoel hadden heel Nederland te zien. Voor het eerst in Wageningen en reden over de indrukwekkende Grebbeberg. Wat heeft zich hier allemaal afgespeeld in 1940?


In Tiel kregen we een zeer warm gastvrij ontvangst bij Pro Persona, een stichting die zich richt op de Geestelijke Gezondheidszorg. Heerlijk gebak bij de koffie en twee bijzondere mensen.

Sonja Loman, senior Zorgmanager van het Expertteam en Arjan Traksel, zorgmanager vonden het mooi om ons te ontmoeten.

Zij zijn duidelijk bezig om te zoeken naar oplossingen om de wachtlijsten in de GGZ te verkorten. In het gesprek bleek duidelijk dat zij de de medewerkers, collega's op 1 zetten. Wat uiteindelijk weer effect heeft op de zorgvrager.

We gaan met elkaar kijken of we hun medewerkers in het zonnetje kunnen zetten door 'even weer plezier'

Zie voor het mooie gesprek met twee mooie mensen die vanuit hun hart werken.

Een fantastisch gesprek werd dit met een heerlijke lunch.


Sonja was de 1e die in onze Healey plaats nam. Vertelde dat zij graag deze foto had voor haar zoontje van 13. Hij is gek op mooie en snelle auto's. Mogelijk gaat hij hierdoor de oudere sportauto's mooi vinden.

We hebben die middag nog meer mooie mensen ontmoet maar daarover later.


Vandaag naar Sliedrecht. Een ontmoeting met een gemotiveerde leidinggevende. Een organisatie waar wij ons 1e event gaven. Een organisatie die iets bijzonders heeft gedaan met een super effect.


We hebben ons de hele dag verbaasd en kregen verrassingen.

Kwamen uiteindelijk bij een zeer mooie fantastische B&B 'De Verwondering' in Goudriaan terecht. Dit past bij onze visie. Nieuwsgierig zijn en verrast door wat wij tegenkomen.


'Wat een lieve mensen'


Als mensen deze bijdrage willen delen dan is dit natuurlijk altijd prima. We zoeken nog meer mensen die lid willen worden van de website jangrietje

62 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Unknown member
Jun 28, 2023

Wat een inspirerend filmpje, heel leuk en wat een geweldige auto! Veel plezier in jullie ontdekkingstocht in de zorg. Fijn dat jullie ons hierin meenemen.

Like
Unknown member
Jun 28, 2023
Replying to

Leuk dat je ons zo mooi volgt. We hebben er een plezier in om de verhalen die Grietje en ik maken te delen. Er zijn zoveel mooie voorbeelden. De auto is prachtig en vandaag hebben we weer vele mensen blij gemaakt.


Een mooie avond🌻🌻🌻

Like
bottom of page