top of page

Boodschapper van vrede en geluk


Vanmorgen werd ik wakker en het eerst hoor ik sirenes van politie of ambulance. Op de achtergrond het lawaai van de snelweg die wel twee kilometer ver weg loopt. We zitten met ons chalet in het bos en toch klopt het niet.


Mijn gedachten dwalen af naar Zweden. Het moment dat ik om 5 uur 's morgens naar het dal liep onder ons. Een serene rust daalde over mij neer. Boven de beek hing een lichte mist en je kon precies zien waar deze liep. Een bever die onder water was gedoken toen ik er stil bij stond.

Het geluid van kraanvogels door het dal zal ik niet snel vergeten.

Niet voor niets zijn dit de vogels die symbool staan voor wijsheid, gezondheid en loyaliteit. De boodschappers van vrede en geluk.

Dit moment, waar ik toevallig een opname van maakte zegt genoeg over het leven. Hier gaat het om de liefde naar elkaar. Het zorgen voor een ander en het vertrouwen in elkaar.

Hoe langer Grietje en ik hier weer zijn hoe meer het opvalt dat het menselijk gezicht aan het verdwijnen is.

Als ik lees dat een bestuurder roept dat mantelzorgers samen met professionals moeten gaan samenwerken denk ik dat mensen niet snappen waar het om gaat. Dezelfde bestuurder is blij dat er familie 24 uur aan het helpen is in zijn zorginstelling. Weet deze man hoe zwaar het is als een dierbare is opgenomen en volgens de eed je er alles aan moet doen om de juiste zorg te bieden.

Zelfredzaamheid is het grote toverwoord omdat er een personeelstekort is. Niet de mens centraal maar de financien.


Waar zijn we op weg naar in dit land waar tekorten al 30 jaar geleden waren. Waar zorgvoorzieningen die hun zaakjes op orde hadden geen personeelstekorten hadden. Waar Werkers in de zorg werden gewaardeerd. Een prachtig land maar waar gaat dit naartoe. Mantelzorgers die het werk moeten gaan overnemen. Loop maar eens een dagje mee met iemand die dag en nacht loopt te zorgen. Helpen mooi maar wel vrijwillig!


Volgende week reizen we weer af en ik hoop dat de kraanvogels er nog zijn. Zij weten waar het in dit leven om gaat.


Ik wens deze bestuurders die geen weet hebben wat er allemaal op de werkvloer en thuis speelt heel veel wijsheid.


Een mooie dag en laat het filmpje maar mooi op je inwerken.


66 weergaven6 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page