top of page

Ben jij met je gezondheid bezig?


Vandaag gaan we op pad in de regio Hardenberg om ons 3e JGmagazin die Jan Altena heeft aangekocht rond te brengen. We laten met het magazine weer zien dat er prachtige voorbeelden zijn in de zorg en samenleving.


Een verhaal in het 3e magazine van een ouder echtpaar waarvan de vrouw al 20 jaar MS heeft. Door de zorg van haar echtgenoot en hun leefpatroon aan te passen hebben zij een volmaakt leven. Een verhaal en interview waar je het koud van krijgt.


Twee weken geleden waren we bij een vastgoedbedrijf in Vlaardingen om te spreken over de Blue Zones. Er zijn 5 originele plekken op de aarde waar dit daadwerkelijk voor geldt. Op deze 5 plekken leven de bewoners langer en gezonder. De mensen die er wonen worden gemiddeld 90 of 100 jaar en in goede gezondheid.

Zij leven in een omgeving die stimuleert om te bewegen.

Deze mensen hebben iedere dag een doel om voor te leven. Zij eten voornamelijk plantaardig voedsel en wonen met gelijkgestemden. Deze mensen hebben zo min mogelijk stress.


In Zweden lijkt ons huisje wel een 6e bluezone gebied. Het heeft al bijna alle kenmerken. Ploegen in de sneeuw. Water uit de bron halen een paar keer per dag op en neer de berg op en af houdt ons in beweging.

Er zijn nu initiatieven om ook in Nederland woonwijken te maken waarbij de kenmerken meegenomen worden van de bluezone. Dit zijn prachtige plannen.


Willen we een gezonder leven?


Wij wensen jullie een mooie energierijke dag🍎🏄‍♀️🚣‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🏌‍♀️⛷💃🏃🚶‍♂️67 weergaven6 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zie de mens

bottom of page