top of page

Ben jij met je gezondheid bezig?


Vandaag gaan we op pad in de regio Hardenberg om ons 3e JGmagazin die Jan Altena heeft aangekocht rond te brengen. We laten met het magazine weer zien dat er prachtige voorbeelden zijn in de zorg en samenleving.


Een verhaal in het 3e magazine van een ouder echtpaar waarvan de vrouw al 20 jaar MS heeft. Door de zorg van haar echtgenoot en hun leefpatroon aan te passen hebben zij een volmaakt leven. Een verhaal en interview waar je het koud van krijgt.


Twee weken geleden waren we bij een vastgoedbedrijf in Vlaardingen om te spreken over de Blue Zones. Er zijn 5 originele plekken op de aarde waar dit daadwerkelijk voor geldt. Op deze 5 plekken leven de bewoners langer en gezonder. De mensen die er wonen worden gemiddeld 90 of 100 jaar en in goede gezondheid.

Zij leven in een omgeving die stimuleert om te bewegen.

Deze mensen hebben iedere dag een doel om voor te leven. Zij eten voornamelijk plantaardig voedsel en wonen met gelijkgestemden. Deze mensen hebben zo min mogelijk stress.


In Zweden lijkt ons huisje wel een 6e bluezone gebied. Het heeft al bijna alle kenmerken. Ploegen in de sneeuw. Water uit de bron halen een paar keer per dag op en neer de berg op en af houdt ons in beweging.

Er zijn nu initiatieven om ook in Nederland woonwijken te maken waarbij de kenmerken meegenomen worden van de bluezone. Dit zijn prachtige plannen.


Willen we een gezonder leven?


Wij wensen jullie een mooie energierijke dag🍎🏄‍♀️🚣‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🏌‍♀️⛷💃🏃🚶‍♂️67 weergaven6 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

6 Comments


Unknown member
Dec 13, 2023

Nou ongekend nat hier in de omgeving van Emmen , richting Duitsland bij Emlicheim zo richting Zwartemeer in een lijn naar Ter Apel en Wedde. De suikerbieten staan zo te zien in het water. Normaal zou alles geoogst zijn maar het gaat een zware dobber worden om dat laatste te oogsten.

Like
Unknown member
Dec 15, 2023
Replying to

Aalden, ik kom inderdaad op verschillende plaatsen in dit gebied, als ik op een zaterdagmiddag naar Duitsland over de A 37 zag ik al de perselen aardappelen die in het water staan. Omdat we regelmatig via Duitsland Emlicheim richting Lage rijden krijg ik de tranen in de ogen van compleet blank staande perselen. Gisteren via de Frieslandroute Emmen - Beilen richting Drachten gereden. Als een mobiele rupskraan ter ondersteuning van de oogst moet worden gebruikt zegt wel voldoende. De wel bekende winterwortelen die ook in de provincie Groningen , Friesland, Noord en Zuid Holland en Zeeland worden geteeld krijgen last van rotte punten en zijn dan waardeloos. Ja als je thuis bent in verschillende vakgebieden en veel ka…

Like

Unknown member
Dec 12, 2023

Als een mens met een dier vergeleken is, is de mens eigenlijk een raar wezen. Van de dieren kunnen we ons vrij gemakkelijk aannemen welke dieren kort en welke dieren lang leven hebben, maar hier ontbreekt ook de logica; een luipaard 🐆 leeft korter dan een schildpad, dus het snelste dier hoeft niet altijd het langstlevende te zijn! De slimste mens🧍‍♂is evenmin de langstlevende als de domste kwal 🪼 die zelfs (veel) langer op Aarde vertoeft dan de eerste twee mensen.


En gezonder eten (en drinken) zelf op zich hoeft niet per se de garantie op het langst mogelijke leven te zijn.


Misschien ben ik zelfs eigenwijs, maar in mijn wijsheid denk ik nochtans niet dat het leven in de…


Like
Unknown member
Dec 13, 2023
Replying to

Ik hoef niet een langst mogelijk leven,maar betere gezondheid is altijd meegenomen.En dat maakt het leven een stuk prettiger.We hebben zelf ons denken en doen gekregen vd grote baas en daar zullen we iets mee moeten.Fouten maken horen er ook bij.Daar leer je van.Ik vind het lastig om te geloven dat alles al voorbeschikt is.Volgens mij moet je er zelf iets van maken.Zo goed en kwaad als het gaat.

Like

Unknown member
Dec 11, 2023

Hoi natuurlijk helpt gezonder eten en drinken.Sinds mijn zh opname eet en drink ik anders.Meer onbewerkte dingen,geen pakjes en zakjes als het kan en vooral geen suiker en zoetstoffen.Ik voel me nu een stuk beter,energieker en uiteraard bewegen.

Voordeel is dat er heeeel langzaam wat kilos afgaan ook.Dus zeker een winsituatie voor mij.Veel plezier rond Hardenberg.Veel regen momenteel.

Liefs ,ans

Like
bottom of page