top of page

Anne Vrieze
Zaanse Zakenvrouw 2017


"U heeft een scootermobiel aangevraagd maar wat wilt u nu echt?"


Regelmatig kwam ik bij mensen die een dure scootermobiel hadden aangevraagd. Hij stond jaren te verstoffen in de schuur. Een paar keer gebruikt en daar stond hij dan.


Gemeentes kunnen behoorlijk effectief werken en bezuinigen. Vragen aan de burger 'wat heeft u echt nodig'. Als iemand liever naar een winkel gaat samen met een begeleider i.p.v. schoonmaken dan is dit persoonsgerichte zorg.


'Maak de burger meester 'Reablement' het Deense model als oplossing voor de toenemende zorgvraag. Het maakt ouderen onafhankelijk van zorg Kirsten Tinneveld Madsen


We spraken vorige week Anne Vrieze. Zij is directeur WWZ academie.

Een mooie uitspraak van haar 'niet over mensen praten maar met mensen praten. Gemeentes kunnen een hoop bezuinigen door goed te luisteren naar wat mensen echt willen.


Ik heb dat zelf ook vaak meegemaakt. Medewerkers die ergens kwamen om schoon te maken en de zorgvrager vroeg of zij aub een kopje koffie meedronken. Zij vonden het veel belangrijker om contact te hebben dan dat het huis super schoon was.


Een prachtig en enthousiast mens die Grietje (Grace) van der Heide 🌻en ik spraken.


Mooi vond ze wat wij deden. Gewoon met mensen(met dementie) op stap gaan, niet opsluiten maar het gewone leven opzoeken. Mensgericht werken!


Wij danken je voor het mooie gesprek aan het strand en

'nieuwe bezems vegen schoon!'

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page