top of page

Altijd een keuze hebben


'Grietje wat is het hier druk' Waren we maar niet weggegaan. Toch vonden we het op dit moment belangrijk om weer even naar Nederland te gaan. Over een maand weer terug.


We zitten op een picknickkleed op een parkeerplaats 50 kilometer voor Göteborg. De veerboot gaat over 3 uur en zijn ruim op tijd.

De DS is weer opgepoetst gisteravond want we schaamde ons dood. Een dikke laag stof in en buiten de auto zat erop. We waren zo nooit op de boot gekomen naar Denemarken. We leken wel een stel landlopers.

De kapitein gaf ons al eerder een waarschuwing. Het dek is nog vol gaten door onze spikesbanden die ik alvast had aangedaan in de winter. Hij zou nu hels zijn geworden als zijn dek vol zand had gelegen door onze oude bak.


De Zweden vinden het prachtig om ons te zien rijden met een model wat zij niet kennen. Duimpjes gaan omhoog en lachende gezichten en toeterende auto's en motoren. Via de klassieker krijgen wij de aandacht.


Op het bankje voor ons rode houten huis bespraken Grietje en ik wat we meenamen, geleerd hadden van de afgelopen weken. Net voordat we het huis afsloten om weer een paar weken naar Nederland te gaan.

Rust, vieze nagels, doen waar je zelf gelukkig van wordt, onbetaalbare herinnering, lieve man, liefde voor Grietje, mooie mensen die we ontmoet hebben en schone lucht.


Gisteravond onze was gedaan met de hand. Koud water uit de bron, een stuk zeep en wringen met de hand. Later op een rekje voor de houtkachel te drogen. Allebij douchen met 10 liter water. Wanneer je elke keer water beneden moet halen wordt je zuinig. Waarom zou je meer gebruiken. Het geeft ons voldoening om op deze wijze te leven. Het maakt ons meer bewust met de natuur en gezondheid.


Altijd een keuze hebben maakt dat je dingen in een ander perspectief gaat zien. Mogelijkheden worden groter en dromen waarheid. Dit is de droom waarin wij leven en alles is onze eigen wens geweest.


Positief denken helpt om besluiten te nemen. Alles is goed als je er zelf achter staat.


Wat voor een belangrijk besluit wil jij nemen?


Je mag dit ook vertellen via info@jangrietje.nl Wellicht kunnen wij je erbij helpen😊96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page