top of page

Afscheid van een dierbare zo mooi mogelijk maken


Van luchtvaart naar uitvaart.


Zie het mooie bijzondere interview ' een bewogen mens met een hart van goud.

Het is 6.00 uur en buiten is het 14 graden onder nul. Gisteren op een stille hoofdweg richting Thorsby zagen Grietje (Grace) van der Heide 🌻 en ik 3 Älgen (elanden)  in het land tussen de weg en het spoor. Een uitzicht op besneeuwde heuvels, blauwe lucht, rode huisjes. We waren er stil van.

Rustige hulpzame mensen in de winkels. Bij ons stationnetje kwamen we een ouder echtpaar tegen waar we in gesprek mee kwamen Beide hadden in de Healthcare gewerkt. Als er wat was mochten we ze benaderen in het dorp en stonden klaar om te helpen. Aan het eind van de middag had ik ze nodig. In het dorp is een aparte ruimte in het dorpshuis waar je de was kunt doen. Ik kreeg het deurtje niet meer open van de wasmachine.

Zweden heeft ons hart gestolen. Wat een prachtig en indrukwekkend mooi land.


Om 6 uur vanmorgen dacht ik terug aan ons gesprek met Gerda Franssen  Een fan van het 1e uur. We spraken haar een paar weken terug aan het strand in Egmond aan Zee.

Al ruim twee jaar volgt Gerda ons al. Met name de inzet van de oldtimers om mensen met dementie weer een mooi moment en herinnering te geven vond zij geweldig en dit viel op.

Wat een mooi mens en overgestapt van een druk leven in de luchtvaart naar een baan als uitvaartleider in de uitvaartzorg. Haar leven veranderde al toen haar broer in 1996 kwam te overlijden. 'Elke  uitvaart heeft unieke momenten' zegt zij. Dankbaar en zwaar werk om een mooi afscheid te regelen.

Grietje en ik spraken haar en het was een indrukwekkend en fijn gesprek met een bijzonder mens.


Ik moet uit bed want de houtkachel is bijna uit en er mag weer nieuw hout bij om warm te worden. Water uit de bron te halen om kaffe en te voor Grietje te zetten.


Maak er een mooie dag van🥰210 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page