top of page

Afhankelijk voelen😊

"Grietje we hebben het licht aan laten staan'


Trots lieten we Kirsten, die zich helemaal had aangepast met haar kleding in de Austin Healey stappen. De oude motor liet zich niet horen.

Allemaal elektrische auto's in de straat maar niemand die een beetje 12 Volt voor ons te leen had. De mooie stroomkabels lagen thuis. De ANWB man vond het prachtig om ons weer op weg te helpen. De beste man was helemaal trots om de accu weer nieuw leven te geven van onze oldtimer. "1966 is een mooi bouwjaar want toen ben ik zelf geboren"

Grietje gaf hem ' een jij bent mooi' kaart en hij stond helemaal te glunderen. Kirsten zag direct het effect. Een eenvoudige kaart doet wonderen. Lang stond zij met hem na te praten. Nederland moest maar even wachten😁


Afhankelijk zijn van anderen kan het eigen regie gevoel laten verdwijnen. Normaal hebben wij alles bij ons om niet afhankelijk van anderen te zijn. Dit keer dus niet. We konden niet weg(niet dat dit erg was😊)


We waren bij Kirsten Tinneveld Madsen om een prachtig interview te maken voor ons 3e magazine. Zij was de oprichtster van de stichting 'maak de burger meester'


Al 6 jaar geleden kwam zij in ons woonzorghuis en zag dat wij reablement al aan het toepassen waren.

In Zweden is reablement, daar genoemd 'hverdags rehabilitering' al begonnen. Reablement is niet nieuw. Na de oorlog kwamen jonge mannen terug met verminkte ledematen en werd er op ingezet om deze mensen weer terug in het arbeidsproces te zetten. We noemden dat revalidatie.


Een prachtig interview hebben we op film gezet van een mooie dame die bezig is om dit bijzondere concept uit te rollen hier in Nederland. Wij waren al in Denemarken om de oorsprong te zoeken. Kirsten, een Deense van oorsprong ontving ons op haar verjaardag. Een hele eer om door haar in de watten gelegd te worden. Een heerlijke Deense smørrebrød. Een traditioneel Deens lunchgerecht. Het was geweldig en ons Scandinavische gevoel begon al weer te kriebelen. Nog een paar dagen en mogen we weer die kant op rijden. We hebben in Denemarken een overnachting bij Anneke Dapper. Een mooi mens die de dementiezorg in Denemarken op de kaart zet.

We hebben gisteren een heerlijk tijd en een prachtig gesprek gehad met een bijzondere vrouw. Wat een passie en gedrevenheid om de eigen regie bij mensen met een hulpvraag terug te brengen. Luisteren is het toverwoord.


Zes grote zorgorganisaties hebben zich aangesloten waaronder Zorgbalans waar wij 4500 2e magazines hebben geleverd begin van dit jaar.

Kirsten komt met prachtige foto's en een interessant interview in ons 3e magazine. Deze dag zullen wij niet snel vergeten.


Helaas waren wij daarna te laat in Brummen en was Nico Aaldering net weg. Een prachtig bedrijf in oldtimers.

Nico heeft ons vorige keer geholpen en we hadden prachtige foto's in ons magazines. Oldtimers verbinden en dat zien we terug in Brummen. Iedereen mag hier zomaar binnen om de prachtige collectie te bekijken. Een sociale plek.


We hebben een prachtige dag gehad, een mooi mens ontmoet die ons dierbaar is.


Kirsten bedankt💛🧡


We gaan nog veel van je horen!


Jan Grietje


Geef je alvast op voor de 1e druk van ons 3e magazine in november🙂


224 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

3 Kommentare


Unknown member
06. Okt. 2023

Over het algemeen is het heerlijk onafhankelijk te zijn om te doen en laten wat je wilt! 😃👍 Maar als er een pietluttig ongelukje of gebrek is, is het echt niet fijn er volledig van afhankelijk te zijn.


Vroeger draaide het kantoor gewoon door, al was het arbeidsintensiever dan tegenwoordig, zoals het typen van een stuk papier op een typemachine, het herhalen ervan, het opschrijven/noteren/aan de hand van een liniaal lijnen maken van stukken en weet ik veel wat. Nu is er een laptop, een printer, een kopieerapparaat en een pen en/of potlood is bijna niet meer nodig. Maar o wee als er een kortsluiting is of de electriciteit uitgevallen is! Dan is het weer terug naar het Stenen Tijdperk…


Gefällt mir

Unknown member
06. Okt. 2023

Inderdaad , de lampen van de auto vergeten, dat was vroeger het probleem wat je tegenkwam. Door de jaren heen is dit probleem behoorlijk opgelost, maar het kwetsbaar zijn met een minder goede accu. Vooral in de vorstperiode het verlies van accu capaciteit, dat was het kwetsbare in het verleden maar nu nog.

Maar met een aantal stops onderweg wens ik jullie een goede reis naar Zweden.

Gefällt mir

Unknown member
06. Okt. 2023

Tuurlijk wil ik het 3de magazine.

Al vast goede reis naar Zweden.

Gefällt mir
bottom of page