top of page

Maar ...Een wens of een droom kan uitkomen maar gaat deze vanzelf?

Gisteren las ik toevallig een bericht dat er 500 miljoen kwam voor meer werkplezier!


Ik begon in een klein verzorgingshuis in Den Haag als vrijwilliger. Overal mocht ik helpen. In de keuken de afwas doen en schoonmaken. In de zorg mocht ik ouderen helpen met aankleden. Voor het eerst zag ik iemand die dood was van heel dichtbij. Ik vond het doodeng. Op zondag werden er slagroomtaarten gebakken door de koks en aten we die met elkaar op. Nog herinner ik mij de mensen op de kleine kamertjes en iedereen hard aan het werk. De sfeer was geweldig en werk- en leefplezier werd hier uitgevonden. Een klein budget en alles kregen we voor elkaar.

Een goede betaalde baan gaf ik ervoor op en begon een studie in de verpleging. Ik wilde gelukkig zijn.

Droomde van een boerderij met mensen die ik verzorgde en verpleegde. Mensen en werknemers die het werk met plezier deden. Een klein budget en zoeken naar de mogelijkheden. Mijn droom kwam uit! Geld kan gemakkelijk zijn maar brengt dit uiteindelijk het geluk?

Plezier zul je zelfs kunnen vinden in de kleine dingen die groots worden. Een glimlach, een hand op de schouder en luisteren naar wat iemand wil en zegt.


Gisteren zag ik hier in Zweden jongeren rijden in grote oude Amerikaanse auto'sHelemaal opgepimpt en niet harder dan 30 km. Grote speakers in de auto en blijde gezichten. Twee keer per jaar een markt en iedereen kwam te voorschijn. Niemand stoorde zich aan elkaar en ik zag glimlachende mensen.


Een klein huisje uitgestrekte bossen en veenbessen plukken om jam van te maken. Een houtvuur, geen stromend water gas en een huisje met een gat in een plank als toilet.Gelukkig zijn zit in jezelf en alles kun je bereiken als je er zelf mee aan de gang gaat.


Een maar.... is er altijd en gaat je niet helpen.


Maak je dromen waar en geniet van elke seconde dat je leeft.
Een mooie dag💚


Ps. Het filmpje is niet opgenomen bij het huisje zonder stromend water gas en toilet maar bij het logeeradres😁


170 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

Comments


bottom of page